Sa stranica Žurnala – Dragan Milošević: Sportisti da budu pozitivan primer ponašanja

„Apelujem na sportiste da budu pozitivan primer ponašanja po preporukama lekara. Čuvajući sebe, vode računa i o drugima, naročito bliskim osobama iz okruženja. Nikom nije lako u ovoj situaciji, ali brže ćemo da je prebrodimo ukoliko budemo disciplinovani i društveno odgovorni. Svi moraju da shvate da je u toku borba za ljudske živote“.

Apeli sportista na situaciju (i naše ponašanje u njoj) u kojoj se čovečanstvo našlo pojavom novog korona virusa sve je popularnije. Ono koje nam je danas „upalo u oči“ jeste jedno na stranicama Sportskog žurnala, a izgovorio ga je nekadašnji spiritus movens kovinskog Radničkog Dragan Milošević.
Nekadašnji trener Radničkog iz Sremske Mitrovice, Cementa, Mladosti iz Bačkog Jarka danas je fudbalski pečalbar u Berlinu gde ga je, poput ostalih, zadesila ova situacija.

Interesantno, Milošević se u razgovoru za Žurnal podsetio sezone 1999. koja je nasilno prekinuta (ali samo u tadašnjoj SRJ, zbog bombardovanja) kada je kao predvodnik generacije kovinskoh crno-belih ostao bez plasmana u viši rang (čuvena utakmica protiv Budućnosti iz Banatskog Dvora).
Ipak, par godina kasnije, uspeo je da odigra s Radničkim i Srpsku ligu, koja je generacijama posle njega ostala nedosanjani san (nadamo se, ne i neostvariv).
O tim danima Radničkog podsetite se u ovom kratkom video zapisu iz naše arhive, a kompletan razgovor s Draganom Miloševićem pročitajte na stranici Sportskog žurnala.

(foto printscreen youtube)

error: Content is protected !!