Sa druge sednice SO Kovin – Odbornici jedinstveno za Lanu Bulatović

Na danas održanoj sednici SO Kovin na tapetu su uglavnom bile mahom nezanimljive „kardovske tačke“, ali je vest dana svakako ona iz, naknadno ubačene, šeste tačke – odbornici SO Kovin odriču se dnevnica sa današnje sednice u korist lečenja naše sugrađanke Lane Bulatović (oko 200 hiljada dinara).
Predlog je pre početka izneo odbornik (opozicione) Jedinstvene Srbije Darko Baković,

a skupštinska većina ga je jednoglasno (42 prisutna odbornika) uvrstila u dnevni red, a kasnije i podržala.

Danas su konstatovane ostavke na odborničko mesto: Sanje Petrović (pošto je izabrana za predsednicu opštine), Ratka Mosurovića (zamenik predsednice), kao i  Srđanu Neneku i Snežani Tomić koji su imenovani u Opštinsko veće.
Umesto njih, u poslaničke klupe seli su Jasmina Mesaroš (rođena 1980., vaspitačica iz Kovina), Ivana Đan (1979., farmaceutski tehničar iz Gaja), Slavoljub Luka (1969. zidar iz Dubovca) i Nenad Krstić (1978., rukovalac polj. tehnike iz Pločice).
To je kad je u pitanju Srpska napredna stranka.

Konstatovana je i ostavka odbornika SVMa Ilije Pirkova, koju je ovaj podneo na kraju prve sednice zbog sukoba interesa (Pirkov je odlučio da zadrži poziciju u Savetu MZ Skorenovac).
Novi odbornik s liste Ištvana Pastora biće Robert Tot, diplomirani pravnik iz Kovina, rođen 1977.
Kad su u pitanju ona manje interesantna kadrovska rešenja evo i njih.
Budući Savet za budžet i finansije činiće Vera Radović (Kovin), Radmila Potežica (Deliblato), Nataša Nikolić (Kovin), Nandor Šebešćan (Skorenovac) i Ivana Stojadinović iz Dubovca.
Komisija za urbanizam i stambeno komunalnu delatnost izgleda ovako: Dušan Rnić (Kovin), Vladan Ilić (Dubovac), Slobodan Đekić (Mramorak), Milosav Nenek (Gaj) i Toma Spasić (Gaj).
Savet za privredu čine Dragan Šljivovački (Bavanište), Srđan Karanović (Gaj), Slavoljub Luka (Dubovac), Staniša Blagojević (Pločica) i Imre Čoti iz Skorenovca.

U Savetu za zaštitu životne sredine su Dragan Tošić (Skorenovac), Branko Alavanja (Dubovac), Ljubomir Stoilković (Deliblato), Jadrank Sorić (Malo Bavanište) i Ivana Ilić (Bavanište).
Savet za javne službe: Miloš Milosavljević (Kovin), Milica Stanić (Mramorak), Dragan Sretkov (Dubovac), Irena Kešler (Skorenovac) i Ljubinka Korak (Kovin).
Komisiju za administrativno-mandatna pitanja čine Aleksandar Paulica (Mramorak), Predrag Matić (Gaj), Suzana Rakitovan (Deliblato), Imre Čoti (Skorenovac) i Tea Krivošić (Kovin).
Komisija za predstavke i pritužbe: Marko Milosavljević (Pločica), Miljana Mihajlović (Pločica), Ivan Simonet (Deliblato), Mišel Ilić (Bavanište) i Radoslav Ransavljev iz Dubovca.
Komisiji za propise su Dejan Čabović (Dubovac), Dragan Mišić (Skorenovac), Slobodan Lacku (Deliblato), Robert Tot (Kovin) i Katarina Ljiljanić (Kovin).
Izabrana je i nova Izborna komisija Opštine Kovin, ali je to, očito, tema kojoj ćemo posvetiti zaseban tekst (pošto postoje naznake da će završiti pred Upravnim sudom Srbije).
Kraj sednice obeležile su još sve ostavke na mesto odbornika: Dušana MaksimovićaMilovana Milovanova, i to zbog, kako smo najavili u izveštaju sa konstituvne sednice, prelaska na funkcije pomoćnika predsednice opštine.

SOCIJALISTI I JS I ZVANIČNO U DVE KOLONE
Već početkom konstitutivne sednice bilo je jasno da je koalicija SPS-JS (9 mandata) pukla. Na drugoj sednici stvar je postala i javna.

Naime, pre početka sednice predsednik SO Zoran Bradanji upoznao je prisutne da su u SO Kovin formirane dve odborničke grupe. Prva je SNS sa 36 odbornika, a druga, zvaničnog naziva „Socijalisti“ sa 6 odbornika.
Troje odbornika Palmine stranke ostalo je, tako, u opoziciji.

error: Content is protected !!