Rukometaši dočekuju Crepaju (subota, 19h)

Rukometaši Radničkog u trećem kolu Treće lige sever (grupa Istok) dočekuju Crepaju, 5. oktobra od 19 sati, u kovinskoj Hali sportova.

Radnički je u dva prethodna kola zabeležio dve pobede. Najpre protiv Uniree iz Uzdina na domaćem parketu (38:29, uz odličnu partiju golmana Baraća, vodeći strelci bili su Lazović – 10 golova – i Stojanović – 7-), a onda i protiv drugog tima Hercegovine u Sečnju 40:27 (najefikasniji bili Jeredić i Radojković sa po 8 golova).

Uz Radnički maksimalan učinak, odnosno četiri osvojena boda u ligi ima samoo još ekipa Zrenjanina.

Crepaja je na polovičnom učinku u dosadašnjem delu prvenstva. Najpre je poražena u Zrenjaninu 30:23, dok je prošlog vikenda na domaćem ternu pobedila Jedinstvo Bočar 38:21. Najefikasniji igrač na ovom susretu bio je Nemanja Mladenovića (broj dresa 9) sa 13 postignutih golova. Dalibor Kolarski nekadašnji igrač Omladinca iz Deliblata, koji je pred start sezone istupio iz lige, postigao je 8 golova. Uz Kolarskog za Crepaju nastupa još jedan bivši član Omladinca, reč je o golmanu Ivanu Stokiću, a u sastavu je i bivši igrač Radničkog Uroš Kirti.

Crepaja je prošle sezone igrala u Drugoj ligi sever i zauzela pretposlednje mesto na tabeli.

Poslednju pobedu nad sutrašnjim rivalom Radnički je zabeležio krajem aprila 2014. godine u Kovinu rezultatom 33:19. U sezonama 2015/16. i 2017/18. u sva četiri susreta pobede su pripale Crepaji.

error: Content is protected !!