Rođendan je rođendan, makar i pod maskama – Kovinske demokrate proslavile tri decenije postojanja

Prošlo je tačno trideset godina ( i dve sedmice preko), otkako je u Kovinu osnovana prva „filijala“ neke opozicione stranke od svršetka Drugog svetskog rata – tada, Mesni odbor Demokratske stranke na čijem je čelu bio Milan Popović Cvika.
Skromnom svečanošću, pod maskama, uz prisustvo svega petnaestak članova (zbog aktuelne situacije s virusom covid 19), i u društvu predsednika stranke dr Zorana Lutovca, jedina aktivna opoziciona stranka na lokalu obeležila je tri decenije.

Svečanost je planirana za septembar, otkriva nam aktuelni predsednik OO DSa Srđan Vukša, ali je zbog pomenute pandemije odložena za danas.
„Zbog čega, na žalost, nismo mogli da pozovemo sve one koje smo planirali“, kaže Vukša.
Ipak, beležimo, među današnjim gostima našao se i drugi po redu predsednik kovinskih demokrata, Mramorčanin Branko Šljukić, koji je i posle tri decenije ostao u istom dresu i aktivan je u svom mesnom odboru.
Prisutne je pozdravio dr Zoran Lutovac podnevši kraći izveštaj o aktuelnoj političkoj i unutarstranačkoj situaciji. Nešto opširniji intervju s gospodinom Lutovcem donosimo u sutrašnjem „broju“.

(Vest o osnivanju MO DS objavljena u Kovinskim novinama septembra 1990. godine)

U ovom otkrivamo tek toliko – kovinski odbor DSa jedan od svetlijih primera dobrog poslovanja u Srbiji.
Uspeh je sam po sebi što opstajemo, kaže predsednik jedine aktivne (istina, „vanparlamentarne“) opozicione stranke u opštini.
„Kad se na to nadoveže činjenica da smo u proteklih godinu dana učlanili sedamdesetak novih ljudi, što je brojka s kojom ni jedna stranka ne može da se pohvali, možemo biti zadovoljni“, dodaje Vukša.

error: Content is protected !!