Rekreativni sport – Novica među trojicom najboljih legionara

Na nedavno održanom polumaratonu „Trka legionara“, u subotu, 30.septembra u Kostolcu naš sugrađanin Novica Stojanović zauzeo je treće mesto. U konkurenciji od oko 300 takmičara, deonicu  od centra varoši do arheološkog nalazišta Viminacijum, pretrčao je za sat i 23 minuta.

Bivši košarkaš, danas profesor fizičkog vaspitanja u OŠ Desanka Maksimović, jedan je od najvećih lokalnih zaljubljenika u trčanje. Put „atletske staze“ krenuo je još davne 2004. kao učesnik Beogradskog maratona. Do danas je istrčao 10 polumaratona, jedan maraton i nekoliko brdskih trka s preprekama. Kao pravi pedagog, bio je i učesnik nekoliko promotivnih trka, a zarazu širi, zasad, i u okviru porodice. Tako je na ovu atletsku disciplinu navukao i dvojicu sinova – Ognjena i Vuka koji skupa s njim učestvuju na raznim trkama, a neretka je slika da kroz cilj prolaze zajedno (deca u očevom naručju).

Od rezultata posebno ističe: 25. mesto na 28. Beogradskom maratonu u konkurenciji 5000 takmičara sa prolaznim vremenom 1 sat, 25 minuta, učešće na 27. Beogradskom maratonu i istrčanih 42.2 kilometra sa vremenom 3 sata i 56 minuta, 6. mesto u generalnom plasmanu i 2. mesto u kategoriji od 30 do 35 godina na  Subotičkom polumaratonu, 3. mesto u trci na 5 kilometra  Color running, 59. mesto u trci na 10 kilometra Nike run u konkurenciji 10000 takmičara; 15. mesto na „Rumskom polumaratonu“ u konkurenciji 500 takmičara i tako dalje.

Novica i dalje vredno , gotovo svakodnevno trenira i sprema se za nastupajuće trke u oktobru Coca cola happy run, Zrenjaninski polumaraton,  Temišvarski gradski polumaraton, Košutnjak najtmer – noćnu brdsku trku i Prvi Beogradski polumaraton.

Verujemo da će Novičin primer podstaći sugrađane koji su se malo ulenjili.

 

error: Content is protected !!