Razbile maler – prva pobeda košarkašica Kovina

Po slobodno bacanje koje su realizovale, najpre Radenkovićeva (na 11.5), a potom i Matejićeva na 3.5 sekunde pre kraja utakmice, otvorila su put ka pobedi košarkašicama Kovina protiv Futoga (51:49) u prvom terminu (početak novembra)  odloženoj utakmici petog kola Kvalitetne lige Vojvodine za igračice do 15 godina (odigranoj danas, 26. decembar – u Hali sportova u Kovinu).

U, gotovo, do poslednjeg zvuka sirene neizvesnoj utakmici oba rivala imala su šansu da „prelome“ utakmicu u svoju korist i izbegnu završnicu bez stresa.

Izabranice trenera Majde Močnik Đorđević najveću prednost na svom kontu stekle su sredinom druge deonice (21:11), pošto su za šest poena uvećale prednost sa isteka desetog minuta (11:7). Prednost su imale i na poluvremenu 31:25, da bi posle neočekivanog pada u igri u trećoj četvrtini – kada su postigle svega dva poena, semafor po isteku iste beležio 40:33 za sastav Futoga.

Serijom 10:3 u prvih pet minuta poslednjeg perioda igre „žute“ dolaze do izjednačenja, a vođstvo posle dugo vremena preciznim šutem sa poludistance vraća Tamara David – 47:45, na nešto manmje od tri minuta pre kraja. Ista igračica, koja je nedavno proglašena perspektivnom sportistkinjom opštine, pogodila je i u narednom napadu nakon što su bekovi domaćeg tima odlično odigrali odbranu (udvojili pleja gostiju) i omogućili joj da preseče loptu i iz kontre dođe do lakih poena (49:45).

Gošće su do poslednjeg minuta uspele da nuliraju prednost Kovina, ali je domaći sastav, ipak, došao do prvog trijumfa u sezoni, na način opisan u prvom pasusu izveštaja.

Sastav: Paunesku N. Rvović, Marković, Paunesku A., Radenković, Gorčić, Dovatov, Matejić, Mezinka, Petrović, David i Nikolić.

Kovinske košarkašice u prvom delu prvenstva trebalo bi još da odigraju utakmicu protiv Banatskog Karađorđeva na domaćem parketu (koja je do sada dva puta odlagana). Tim iz Karađorđeva jedini je u ligi bez pobede.

Iznad zone ispadanja (ligu napuštaju tri ekipe) su Srbobran i Tamiš sa po tri pobede.

error: Content is protected !!