Raspodela sportskih para – karatisiti i košarkaši ispali iz društva milionera

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća članovi ovog tela, a na predlog komisije, doneli su odluku o raspodeli budžetskog novca sportskim klubovima sa teritorije opštine za ovu godinu. Podeljeno je ukupno 12 milliona i tri stotine hiljada dinara.
Po običaju  najviše su dobili fudbaleri Radničkog (1.701.000 dinara), dok su iza njih odbojkaši Bavaništa,  članovi trećeg ranga saveznog takmičenja sa 1.296.000.000.
I tu je kraj kad je reč o klubovima koji premašuju šest cifara.
Prošlogodišnji „milioneri“ (KK Radnički i karatisti iz iste sportske porodice), za razliku od lane (kad su bili sedmocifreni), ove su dobili  980 odnono 960 hiljada dinara.
Odbojkaški klub Radnički Kovin dobio je 640 hiljada.
FK Jedinstvo iz Dubovca sa 334 hiljade „probilo se“ na peto mesto. Klub, podsetimo, od prošle godine ima i ženski pogon koji se takmiči u ligaškom delu. Dve hiljade manje dobio je skorenovački STK Doža.
Kad su u pitanju ostali fudbalski klubovi s teritorije opštine (svi se takmiče u najnižem rangu) najviše je, posle Kovinaca i Dubovčana, dobio Partizan iz Gaja – 272 hiljade dinara. OFK Kolonija, Proleter iz Mramorka, Omladinac iz Deliblata i Borac iz Pločice dobili su po 240 hiljada, a bavaništanski BSK dve „crvene“ manje.
Odbojkaški klub Budućnost iz Gaja dobio je, za 2018., 256 hiljada dinara, rukometaši deliblatskog Omladinca hiljadu, a Muški rukometni klub Radnički 50 hiljada manje.
Na spisku je, sa 104 hiljada, i ŽKK Kovin koji se takmiči u mlađim kategorijama.
Para je bilo i za saveze i sportska društva. Tačnije, samo SD Radnički koje je po godišnnjem programu dobilo 200 hiljada dinara.
Odbojkaški savez opštine dobio je 144.000, fudbalski 160, a Opštinski rukometni savez 72 hiljade dinara.
Kod šahovskih klubova njbolje je prošao kovinski Radnički sa 134 hiljade.  Slede Bavanište sa 112, odnosno Voja Poštar iz Gaja sa okruglo 70 hiljada dinara.
Cifru od 144 hiljade dinara imaće na raspolaganju, iz opštinske kase, i momci iz Kluba borilačkih veština Mali zmaj iz Kovina, dok je 2.460.000 dinara otišlo na adresu Sportskog saveza.

Korisnici sredstava, kaže se u rešenju, dužni su da dostave Opštinskom veću izveštaj o utrošku ovih para najmanje jednom godišnje, a najkasnije do kraja budžetske godine.

error: Content is protected !!