Radnički u Banatskom Karađorđevu (subota, 16h)

Fudbaleri Radničkog gostuju sutra (subota, 21. april) Jedinstvu u 22. kolu Vojvođanskog istoka.

Crno-beli su prošlog vikenda poraženi na domaćem terenu od Kozare 2:0 (golovima Zeljkovića u 10. minutu i Čekića u 39.). Radnički je u drugom poluvremenu imao nekoliko prilika da se vrati u susret, one najbolje propustili su Deliblaćanin, Biculjević i Jonović. Istina, naš tim je u dva navrata spašavala prečka.

Radničkom je ovo bila prva utakmica na domaćem terenu posle skoro godinu dana na kojoj nije postigao gol (prethodno se to dogodilo protiv Sutjeske 29. aprila 2017. godine – 0:1)

Uz poraz od tima iz Banatskog Velikog Sela Radničkom na ruku nisu išli ni ostali rezultati. Pre svega pobede Sutjeske (upravo nad sutrašnjim rivalom našeg tima 2:1) i ŽAKa (u Nakovu, koji je čini se,  zapečatio sudbinu poslednje plasiranog Poleta).

„Jedinstvo je čvrsta i dosta neugodna ekipa, pogotovu na domaćem terenu. Očekujem da sutra od prvog trenutka budemo disciplinovani i agresivni i da sve dobre igre iz prethodnih utakmica krunišemo bodovima iz Banatskog Karađorđeva. Verujem u momke i pozitivan rezultat“ – kaže Milan Todorović, trener Radničkog, koji će za sutrašnji susret moći da računa na sve igrače, izuzev Strahinje Stamenovića (povređen).

Radnički je trinaesti na tabeli, ima 22 boda. Poziciju ispod je ŽAK koji je sakupio 20, dok su u zoni ispadanja Sutjeska sa 18 i Polet sa 11. Ispred Radničkog su Sloga Plandište sa 23, Proleter 24 i Jedinstvo Novi Bečej sa 26.

Sutrašnji protivnik Radničkog je u bezbrižnoj zoni u sredini tabele „ne može ni gore ni dole“ – ima 30 bodova.

error: Content is protected !!