Radnički sudbinu sezone kroji u Stepi (sreda, 17h)

Do kraja sezone na vojvođanskom Istoku ostala su još tri kola, a oko linije koja razdvaja timove koji će od jeseni igrati i dalje u ovom rangu, odnosno preseliti se u petu diviziju državnog loptanja vrvi kao u košnici. Naime, iz lige ispada najverovatnije čak šest klubova (trećina lige), „prežaljeni“ su Krajina, Banat, ŽAK i Radnički Sutjeska, dok će se jedanaestom mestu, koje poslednje garantuje „glavu iznad vode“ boriti: Crvena zvezda (Vojvoda Stepa), Budućnost (Srpska Crnja), Radnički (Kovin), koji je jedanaesti i Sloga (Plandište).

„Kako sada stvari stoje nama je utakmica protiv Crvene zvezde najbitinija u sezoni. I dalje ne zavisimo od drugih rezultata, sve je u našim rukama. Idemo da odigramo jednu dobru utakmicu, da damo maksimum i nadam se da donesemo tri boda u Kovin koja bi nas znatno pogurala ka ostvarenju cilja – opstanku u ligi“, kaže fudbaler crno-belih Dušan Roki Deliblaćanin strelac jednog od sedam golova u pobedi Radničkog nad ekipom Banata iz Čente u nedelju na terenu u Dunavskoj ulici.

Tabela:

10. Sloga 42 boda – do kraja prvenstva: gost u Starčevu Borcu (6. na tabeli), domaćin Banatu iz Čente (16), gost Crvenoj zvezdi(13);

11. RADNIČKI  37 bodova – g: Crvena zvezda (13), d:ŽAK (15), g:Radnički Sutjeska (16);

12. Budućnost 36 bodova – d: Jedinstvo Vlajkovac (7), g: Omladinac FAM (4), d: OFK Kikinda (1)

13. Crvena zvezda – d: Radnički Kovin (11), g: Begej Žitište (8), d: Sloga Plandište (10)

*14. Radnički Sutjeska 27 bodova

*15. ŽAK Kikinda 24 boda

*16. Banat Čenta 23 boda

*17. Krajina 13 bodova

* 18. Jedinstvo Novi Bečej napustilo takmičenje

* ispali iz lige

error: Content is protected !!