Radnički poražen u Kovinu, ne pomaže ni perfektni Alavanja

U najslabijem izdanju ove sezone pred domaćim navijačima fudbaleri Radničkog poraženi su zasluženo 1:0 od Slobode iz Novih Kozaraca u 8. kolu Vojvođanskog istoka.

Što je samo jedna lopta završila u mreži našeg tima sve zasluge pripadaju golmanu Predragu Alavanji, koji je, možda i u najboljoj partiji u dresu Radničkog, gostima skinuo šest „mrtvih“ (1na1) šansi. Tri u prvih 10 minuta utakmice i isto toliko u uvodnim trenucima drugog dela. Čak je i po završetku susreta trener gostiju Rade Medić bio u čudu, u nezvaničnom razgovoru sa potpisnikom ovog teksta: „Ovo je neverovatno šta su moji promašili (Galić, Cvijanović i Gavrilović) i šta je ovaj dečko sve odbranio“.

Šteta što njegove odlične intervencije nisu uspele da „podignu“ i ostatak ekipe.

Trenutak odluke ispostavilo se, dogodio se u 45. minutu. Radnički je kao i u Omoljici protiv Mladosti, primio gol koji sekund pre isteka poluvremena. Nakon napada crno-belih i ubačene lopte u šesnaesterac Slobode, nekolicina igrača domaćeg tima od glavnog sudije Bogićevića tražila je da dosudi penal zbog igranja rukom jednog od gostujućih igrača, zanemarivši defanzivne zadatke dok je ovaj pokazivao da se igra nastavi, usledio je kontra napad tima iz Novih Kozaraca; U nameri da ispuca loptu koja se našla na polovini Radničkog Radneković je napucao jednog od igrača Slobode, a „bubamara“ u rikošetu pala je pred Stefana Kockara i otvorila mu fantastičnu šansu koju nije prokockao.

Radnički je jedinu pravu priliku imao na 0:0 kada je odbijena lopta u šesnaestercu Slobode pala pred Ignjatovića koji sa nekih 7-8 metara (po sredini gola) šutira pored desne stative.

Radnički je ostao pretposlednji na tabeli sa šest bodova. A ni ostali rivali u zoni opstanka nisu došli do bodova. Poslednji Proleter u Novom Bečeju doživeo je sudbinu našeg tima i poražen je 8:0, Kikinda je kod kuće izgubila 4:3 od Karađorđeva, Sloga je poražena od Krajine, a BAK od Kozare.

16. Proleter 0, 15. Radnički 6, 14. Kikinda 6, 13. Sloga 7, 12. BAK 8…

U sledećem kolu Radnički gostuje u Perlezu.

Sutjeska je poražena u Srpskoj Crnji, tako da su lidersku poziciju preuzeli Sloboda Novi Kozarci i Kozara sa po 17 bodova.

Čitajte još na Kovinac.com