Radnički na 6od6, „stotkom“ po Neolitu

Košarkaši Radničkog savladali su danas u Kovinu, očekivano i ubedljivo, rezultatom 105:66 Neolit iz Starčeva u utakmici prvobitno zakazanoj za sedmi dan novembra u okviru šestog kola Druge srpske lige sever – Grupa D.

Domaćem sastavu, da li zbog neuobičajenog termina od 16 sati ili se pak čekalo da „slegne “ ručak, bilo je potrebno gotovo sve vreme prve četvrtine da pohvata konce i dođe do prepoznatljive igre.

Trener Cvetković imao je zamerki na račun svojih pulena što ne „seku“ kontru Neolita u startu već to čine faulom na šutu koji gostima otvara put ka liniji penala i lakim poenima, a već posle pet minuta zbog tri penala prinudno na klupu morao  je Marko Bogdanović.

Ulaskom Aleksandra Milovanovića igra Radničkog dobila je dodatno na agresivnosti, a trojkom pomenutog igrača na isteku 7 i po minuta igre prednost Dobrovoljaca po prvi put bila je iskazana dvocifrenim brojem – 22:12 i do kraja susreta uglavnom je išla uzlaznom linijom.

Marginu od 20 razlike načeo je Jakov Samardžić najpre poenima sa penala nakon što je  iznudio nesportsku, a onda i polaganjem iz kontre za 41:21.

Radnički je na poluvreme otišao kada je semafor beležio 51:25, a efektna završnica uz zvuk sirene imala je potpis Marka Bogdanovića koji je probio odbranu Neolita, fudbalski rečeno, po desnom boku i onda se „popeo na obruč“.

Do trideset viška Radnički je došao nakon što je Luka Anušić ubacio dvojku (55:25), a već tada trener Cvetković izrotirao je sve igrače koji su bili u protokolu.

Veoma dobro minute su iskoristili mladi Aleksa Lakićević (10 poena, 2 skoka i 3 asistencije) i Uroš Pušonjić (6 poena i 10 skokova).

Crno-beli skor u zonu troznamenkastih brojeva odveo je Ilija Sarmeš – 100:52 (koji je održao i mini-tutorijal „Kao kap“ za šut van linije 6.75m, pogodivši 5 puta uz svega jedan promašaj).

Rekordnih „+43“ Radnički je imao na 102:59, a utakmicu je trojkom uz zvuk sirene „zatvorio“ Željko Paunović.

Najefikasniji u Radničkom bio je Jakov Papić – 23 poena. Marko Bogdanović upisao je 17, Ilija Sarmeš 15, Lakićević je imao 10, Milovanović i Anušić „brojali“ su do 9, Pušonjić i Milan Bogdanović postigli su po 6, Samardžić 4, a Paunović i Bibić po 3.

Radnički je i dalje jedini neporaženi tim lige uz šest pobeda i dve odložene utakmice – protiv „fenjeraša“ Opova i Jedinstva iz Kačareva.

error: Content is protected !!