Radnički – Jadran Golubinci (subota, 20h)

Jedan od tri kandidata za plasman u Prvu srpsku ligu – Jadran iz Golubinaca – gostuje sutra (subota, 20h) Radničkom u 15. kolu u za „stepenik“ nižem takmičenju u hali Osnovne škole „Đura Jakšić“.

Dva rivala na tabeli zauzimaju prva dva mesta na tabeli, a tim iz našeg grada, ima dve pobede više (12:10).

Radnički će za razliku od susreta protiv Opova minulog vikenda, kada u sastavu nije bilo Vujkovića i Mujkovića, biti kompletan kaže trener Topalović.

Da podsetimo u prvom delu prvenstva Radnički je došao do pobede posle prave drame na parketu, koja je izgledala ovako:

U utakmici u kojoj su se oba rivala, gotovo nebrojano puta, smenjivala u vođstvu Radnički je na dva i po minuta pre kraja imao 81:74. Domaći su uspeli još jednom da uhvate priključak sa minimalnim zaostatkom tako da su isti uglavnom pokušavali da nadoknade praveći faule i slanjem naših košarkaša na liniju penala, koji su poslednjih 10 koševa postigli sa mesta odakle se prolazak lopte kroz obruč broji jednim poenom.

Drama je trajala do poslednjeg zvuka sirene za kraj, a vrhunac je imala na 2.7 sekundi kada je Jakov Papić pogodio oba penala i Radničkom doneo tri viška (96:93). Jadran je potom za pomenuti vremenski period uspeo da uputi šut za 3poena, na sreću svih koji su bili naklonjeni crno-belim bojama, ne i precizan, a zatim iz ofanzivnog skoka i da poentira i (samo) ublaži poraz za konačnih 96:95 za ekipu iz Kovina.

Najefikasniji u timu Radničkog bio je Jakov Papić – 33 poena. Mujković je takođe još jednom brojao preko 30 u rubrici poeni (32), Samardžić je imao 16, Bibić 8, a Zafirović 7.

error: Content is protected !!