Radnički gostuje u Kikindi lideru Vojvođanskog istoka (subota, 15h)

Fudbaleri Radničkog u devetnaestom kolu Vojvođanske lige – Istok gostuju u Kikindi lideru na tabeli. Znak za početak susreta u 15 sati na Gradskom stadionu daće glavni sudija utakmice Strahinja Radulović iz Elemira, kojem će sutra pomoćnici biti: Marko Marković i Stevan Stanković (obojica iz Pančeva).

Kikinda je u prošlom kolu prekinula niz od šesnaest utakmica bez poraza. Savladana je u Vlajkovcu 1:0, a pobedonosni gol za Jedinstvo postigao je Nikola Vranić u 87. minutu. Pre toga Kikinda je poražena samo još na startu prvenstva, bilo je to u Ruskom Selu od domaće Crvene zvezde, 14. avgusta, prošle godine, takođe, rezultatom 1:0.

Kikinda je i pored poraza zadržala lidersko mesto na tabeli, ali sada ima svega bod prednosti (42:41) u odnosu na prvog pratioca Slobodu iz Novih Kozaraca koja ovog vikenda igra u Omoljici protiv Mladosti.

Radnički je nakon pobede na prolećnoj premijeri u Kovinu protiv Begeja (2:0. golovima Tajdića sa penala i Deliblaćanina iz slobodnjaka), izgubio u Banatskom Karlovcu od Proletera 1:0 (Laka, 89. minut), dok je prošlog vikenda na domaćem terenu odigrao 0:0 protiv Crvene zvezde. Tim trenara Srđana Tekijaškog je trenutno sedmi na tabeli sa 25 bodova.

U prvom delu prvenstva Kikinda je sa 2:1 savladala Radnički u Kovinu. Najpre je goste u vođstvo doveo Dejan Ivanović na asistenciju Spahića (22. minut), da bi devet kasnije Divnić izjednačio. Konačan rezultat postavio je Nebojša Đukić u 58. minutu. U 83. minutu Divnić je na dodavanje Jonovića pogdio prečku.

Radnički je poslednji put pobedio Kikindu u gostima 2:1 (2015. godine). Nakon toga je gubio u tri navrata: 2018. godine 8:1, 2019. godine 4:0 i 2021. 2:0.

error: Content is protected !!