Prva B liga: Bavanište – Futog (subota, 18h)

Odbojkaši Bavaništa prvu pobedu u novom prvenstvu Prve B lige pokušaće da zabeleže u trećem kolu kada im u goste (subota, 17. oktobar, 18h) dolazi ekipa Futoga.

„U goste nam dolazi jedna veoma dobra ekipa. Ista kao prošle godine. Isti tim protiv kojeg smo odigrali onaj meč u drugom delu prvenstva u Kovinu kada smo izgubili 3:1, uz dva horor seta koja su pripala njima – 33:31 i 29:27.

Videćemo koliko možemo sutra. U sastav nam se vraća iskusni Marković koji puno znači za našu igru, protiv Mladenovca je presedeo na klupi zbog povrede. Ove nedelje je imao tri treninga.  Mi polako sklapamo kockice i dižemo formu, pred mečeve od posebnog značaja za nas – Kuršumliju, Aranđelovac i Bečej„, kaže za naš sajt trener Bavaništa Goran Rakočević i dodaje da je novi član sastava postao Kocić (tehničar, 2000. godište) pristigao iz beogradske Rode.

Bavanište je prethodna dva meča izgubilo na gostovanjima od Užica i Mladenovca, dok je Futog bio bolji od Bečeja i Užica, oba puta 3:2.

Bavanište i Futog su od sezone 2012/13. do prošle odigrali osam prvenstvenih utakmica. Rezultat je nerešen 4:4, a u svakoj sezoni kada su se sastajali  isti tim je nosio pobedu u oba susreta. Prošlog prvenstva to je bio Futog – 3:1 kod kuće i 3:1 u Kovinu u utakmici koja je završena nekih pola sata pre nego je proglašeno vanredno stanje zbog pandemije virusa korona.

Zbog pandemije korona virusa utakmica se igra bez prisustva publike.

Čitajte još na Kovinac.com