Proleter – Radnički (subota, 16.30h)

Do „fajronta“ na Vojvođanskom istoku ostalo je još pet kola. Posle dve (možda i) najbitnije utakmice u sezoni u kojima su osvojili maksimalnih šest bodova (pobede u Kikindi nad Žakom 2:1 i u Kovinu protiv Sloge 4:2), fudbaleri Radničkog rasterećenije kreću put Banatskog Karlovca na megdan domaćem Proleteru (subota, 12. maj, 16.30h).

Radnički predvodi grupu timova (među kojima je i Proleter) od 10. do 13. mesta na tabeli koji su sakupili po 28 bodova i da bi i teoretski obezbedio opstanak potrebno mu je još osam bodova, s obzirom da ima sedam više od prvog tima ispod crte ostanka u ligi – ŽAK-a. U praksi ta brojka bi trebalo da bude i manja (jedino ako ne dođe do nekih većih rezultatskih iznenađenja)  s obzirom da tim iz Kikinde očekuju susreti protiv vodećeg dvojca lige – OFK Vršca i Kozare.

„Posle izuzetno napornih deset utakmica u drugom delu prvenstva i dva poslednja veoma teška susreta, pogotovu u psihičkom smislu jer smo bili pod imperativom pobede u Kikindi protiv ŽAKa i na našem terenu protiv Sloge, putujemo u Banatski Karlovac – Proleteru na utakmicu na kojoj možemo da se nadigravamo. Da igramo bez tenzije i opterećenja,  naravno, to ne znači da ne želimo i da pobedimo. Hoćemo tri boda i nastavak pobedničke serije.

Posle devet utakmica i povrede protiv Poleta u prvom kolu prolećnog dela u ekipu se vraća Strahinja Stamenović (koji je dobro odigrao i u četvrtak za omladince u pobedi nad Ševcem – 13:2). Zbog privatnih obaveza u timu nema Radenkovića i Rajića, dok je Đurđević povređen““ – kaže Milan Todorović, trener fudbalera Radničkog.

Posle Proletera, Radnički već u sredu dočekuje Jedinstvo iz Novog Bečeja.

error: Content is protected !!