Profesor – profesorski! Stojanović pobedio na maratonu u Pančevu

Novica Stojanović

Novica Stojanović pobednik je VI Pančevačkog maratona, koji je održan juče u Narodnoj bašti pomenutog grada. Profesor iz Kovina trijumfovao je u vremenu 3 sata 12 minuta i 23 sekunde, za 22 minuta bolje vreme od drugoplasiranog Saše Gacika iz niškog Radničkog. Treće mesto pripalo je Zoranu Aksentijeviću.

„Uh, jedna od najtežih trka ikada i fizički i psihički“ – kaže Stojanović za portal Kovinac.rs – „Trčalo se na stazi dugoj 1.142 metra – 37 krugova. Rekao sam već, meni jedna od najtežih fizički zbog meke podloge – tartana – i toplog i sparnog vremena. Psihički je, možda, bilo još i teže jer sam trebao da nateram i ubedim sebe da mogu da trčim dalje kada su počeli grčevi u nogama.

Nekoliko puta mi je kroz glavu prošlo da odustanem. Stvarno je bilo teško. Istina situaciju je, donekle, u poslednjih pet krugova olakšala informacija da sam odmakao od drugoplasiranog nekoliko kilometara, pa sam malo usporio.

Kada se završila trka, krenulo je ono najgore. Drhtavica, vrtoglavica, malaksalost, grčevi u nogama,  mučnina…. Tada sam rekao – nikad više maraton. Ipak, sada kada je sve prošlo mislim da će biti još koji“ – zaključuje Stojanović, kome je ovo bila prva osvojena trka u sezoni, do čijeg kraja je ostalo još 15-ak izlazaka na startnu poziciju.

Da podsetimo, Stojanović je ove godine, o čemu je Kovinac.rs pisao, imao još nekoliko sjajnih rezultata – peto mesto na Beogradskom maratonu, treće ne Valjevskom polumaratonu, i drugo na trci s preprekama u Jelašničkoj klisuri.

error: Content is protected !!