Profesor profesorski i u Subotici

Novica Stojanovic

Novica Stojanović nastavlja nisku odličnih rezultata u polumaratonima i maratonima ove sezone. Posle petog mesta na Beogradskom maratonu i prvog na Pančevačkom profesor fizičkog iz Kovina bio je odličan i u Subotici. Na nedavno održanom polumaratonu, osvojio je četvrto mesto u generalnom plasmanu, odnosno prvo u svojoj starosnoj kategoriji (od 35 do 40 godina).

Ispred Stojanovića u generalnom plasmanu bolji su bili Alekdandar Adžić (Triogy Racing klub) u vremenu  1 sat 15 minuta i 47 sekundi, Danilo Jovanović (TK Tamiš Pančevo) 1.21.35 i Zoran Radičanin (AK Apatin) 1.22.20. Stojanović je stazu dugu 21km pretrčao za 1.25.29.

„Trka kao i svaka kada se trči na rezultat. Teška. Uz to i vremenski uslovi nam nisu išli na ruku – bilo je toplo i sparno.  Startovalo je oko 400 polumaratonaca…  Drugog i trećeg sam pratio nekih 17km i bio na 100m iza njih,  ali sam video da nema nikog iza mene, odustao od jurnjave i usporio s obzirom da sam osigurao prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji, a uz to mi sledi još 5-6 trka u narednih mesec i po dana“ – kaže Stojanović za sajt Kovinac.rs.

U dečjim trkama koje su takođe bile priređene u Subotici učestvovala su i oba Stojanovićeva sina – Ognjen je zauzeo treće mesto u trci 2011. dok je Vuk bio za mesto slabije plasiran u generaciji 2014.

Promoter polumaratona u Subotici bio je proslavljeni srpski odbojkaš Đula Mešter – olimpijski prvak iz Sidneja i evropski šampion iz Češke.

Stojanovića 23. septembra očekuje „Kolor Raning“ trka na Novom Beogradu, a šest dana kasnije je Kostolački polumaraton.

error: Content is protected !!