Profesor držao čas i u Svilajncu – prvo mesto Stojanovića na polumaratonu

stojanovic

Posle prvog mesta u Pančevu na maratonu, Novica Stojanović „pokorio“ je danas (nedelja, 14. oktobar) i Svilajnac u trci na duplo kraćoj deonici.

Profesor fizičkog iz Kovina koji se među atletičarima našao iz opklade, posle veoma dobre košarkaške karijere, trijumfovao je u vremenu 1 sat 17 minuta i 32 sekunde i tako još jednom pomerio granicu ličnog rekorda u svega desetak dana.

„Uvek ponavljam da je teško kada se trči na rezultat. Dodatna otežavajuća okolnost danas, barem meni, bila je  što su se trčala četiri kruga, tako da se, malte ne, stalno vraćaš na početak, što je znatno teže psihički nego fizički. Trku sam krenuo lagano,  pratio lidera i čekao da ostane bez snage, što se desilo nakon nekih 8-9km.  Posle toga sam konstantno bio prvi i povećavao prednost!

Ovo je prvi put da sam se popeo ma pobednicko postolje u apsulutnoj kategoriji na polumaratonskoj trci. Ove godine od januara jurim trku ispod 1.20 i nisam uspevao, a sada mi je to, eto, uspelo dva puta u dve nedelje“ – kaže Novica Stojanović.

Stojanović je ove sezone, da podsetimo, bio fantastičan i na Beogradskom maratonu gde je osvojio peto mesto, zatim treći na Valjevskom polumaratonu, drugi na avanturističkoj trci u Jelašničkoj klisuri, peti u Kostolcu na polumaratonu…

 

error: Content is protected !!