Primera: April malerozan za „valjak“ prvi poraz kod kuće posle skoro dve godine – Partizanu šanse, Potpornju bodovi

Fudbaleri Partizana iz Gaja poraženi su pred domaćom publikom od Potpornja 2:0 u 22. kolu Prve južnobanatske lige. Glavni „krivac“ za ovakav konačan ishod bio je golman Stefan Bogoš koji je „spustio roletnu“ na svom golu.

Gosti su poveli autogolom Čolaka u 15. minutu, domaći potom nisu iskoristili penal, da bi Stanojlović u 75. minutu, ispostavilo se, razrešio pitanje pobednika i omogućio Potpornju da bude prva ekipa posle bezmalo dve godine koja je odnela ceo plen iz ulice Nikole Ratkov 56 (pre toga to je pošlo za nogom Mladosti iz Omoljice koja je pobedila 6:2 i kasnije postala šampion lige. Hoće li i nedeljni gost ponoviti i ovo ostaje da se vidi, trenutno je treći „stepenik“ ispod i sedam bodova „kraći“ od crno-belog valjka).

Lider prvenstva Borac iz Starčeva nije iskoristio kiks Partizana, već je pred domaćim navijačima, takođe, poražen, ali od Spartaka iz Debeljače (istovetnim rezultatom), tako da je bodovna razlika, prepisana sa stanja unetog 7. aprila, minimalna – (49:48).

Na četvrtom mesto je Partizan iz Uljme sa 39 bodova, dok je peti Radnički iz Barande sa 38 (i takođe poraženi kao domaćini – od prvih pet ekipa na tabeli u ovom kolu pobedu upisao samo Potporanj).

U sledećem kolu Partizan gostuje u Vlajkovcu sedmoplasiranom Jedinstvu.

Čitajte još na Kovinac.com