Prezentacija programa i mera zapošljavanja za 2019. godinu – opština Kovin lider u okrugu

U organizaciji pančevačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštinske uprave Kovin, danas je u skupštinskoj sali SO Kovin održana prezentacija javnih poziva za zapošljavanje koje je NZS objavila na svom sajtu krajem februara.
Pred više od pedesetak zainteresovanih (predstavnika preduzeća, preduzetnika i drugih), skup je otvorila predsednica opštine Sanja Petrović.
U delu govora koji se tiče (ne)zaposlenosti, goruće teme godinama unazad, Petrović je izdvojila dva „svetla primera“ u našoj opštini – fabriku hrane za kućne ljubimce Premil koja upošljava 80-tak radnika, a proširuje kapacitete za još 150, i zimus najavljenu izgradnju postrojenja za preradu cinka koja bi već krajem godine mogla da uposli prve radnike (posla će biti, ponovila je, za njih 300).
Dosta reči bilo je o podsticajnim sredstvima koje opština Kovin izdvaja za zapošljavanje. Kako u govoru predsednice, tako i u obraćanju direktora pančevačke filijale NZS Đorđa Lukača-
Lukač
je istakao da je sa 12 miliona dinara izdvojenih u ovu svrhu u 2019. opština Kovin lider u južnobanatskom okrugu (Penčevo, rekao je, izdvaja 54 miliona, ali je to proporcionalno manje kad se pogleda broj stanovnika).
Interesantan je i podatak da je broj nezaposlenih u Južnobanatskom okrugu sa 16.931 nezaposlenih prošle, spao na 15.600 ove godine.
„Bilo bi i hiljadu manje da nam se nije desila Azotara“, rekao je Lukač i dodao da je „bitno da se stvori poverenje u Vladu i predsednika Aleksandra Vučića.“
Konkretne mere i subvencije, na svih 12 ovogodišnjih programakoje nudi NZS, prezentovale su Zorica Debeljački, načelnica odeljenja za programe zapošljavanja, preduzetništva i obuke,  Zorica Maksimović, savetnik za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i Nevena Šteković Živković ispred pokrajinske Filijale NZS.
Na kraju prezentacije zainteresovani poslodavci mogli su da postave konkretna pitanja.
Sve podsticajne mere zapošljavanja dostupne su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, dok se bliža objašnjenja mogu dobiti  lokalnoj kancelariji.

error: Content is protected !!