Pretpionirski F4 Vojvodine sutra u Kovinu: Bavanište preko Voleja traži prolaz u finale (subota, 11h)

Pretpioniri Bavaništa i Voleja otvoriće sutra (subota, 9. april) u Hali sportova u Kovinu Završni (F4) turnir četiri najbolje odbojkaške ekipe Vojvodine u ovom uzrastu.

Put u Kovin  izborile su po dve najbolje ekipe iz obe grupe nakon jednokružni liga sistema.

Volej je u Grupi A zauzeo prvo mesto, zahvaljujući najboljem bilansu u trouglu sa Stražilovom (Sremski Karlovci) i Vojvodinom (Novi Sad). Sve tri ekipe su imale po 3 pobede i po jedan poraz, a u poen razlici najslabija je bila Vojvodina koja je zauzela treće mesto na tabeli.

Bavanište je u Grupi B bilo drugo, sa dve pobede i porazom od lidera Proletera iz Zrenjanina koji do sada nije izgubio nijedan set.

Inače, da podsetimo Volej i Bavanište su se prošle godine sastali u finalu F4 turnira koji je održan u Zrenjaninu 11. aprila. Posle maratona od 160 minuta i pet setova novosadski sastav odneo je pobedu u taj-breku rezultatom 15:9 što mu je donelo i titulu prvaka. Prvi set je pripao Bavaništu rezultatom 28:26, pa naredna dva Voleju 26:24 i 25:17, dok je četvrti na razliku dobila ekipa iz naše opštine 26:24.

Uz srebro, put Bavaništa otišle su i dve pojedinačne nagrade – Vuksan Rakočević bio je najbolji tehničar, a Relja Stanković primač.

Tim trenera Gorana Rakočevića sutra će nastupati u sledećem sastavu: Andrija Nikolić, Luka Cvetković, Strahinja Milanović, Mihajlo Milanović, Lav Trifunov, Filip Trifunov, Nikola Lupšić, Novica Lupšić, Vlada Knežević, Aleksa Radić, Jovan Krunić i Ilija Jankov.

U drugom polufinalu od 13 sati igraju Proleter i Stražilovo.

Meč za bronzu je od 17 sati, a veliko finale dva sata kasnije.

Čitajte još na Kovinac.com