Pretpioniri Bavaništa peti u Srbiji, borba za medalje izmakla za dva poena

Pretpioniri Odbojkaškog kluba Bavanište zauzeli su peto mesto na državnom prvenstvu koje je minulog vikenda održano u Zrenjaninu. U odlučujućem susretu za konačan plasman Bavanište je savladalo maksimalnim rezultatom Stražilovo (Sremski Karlovci) 3:0 u setovima.

Tim trenera Gorana Rakočevića u grupnoj fazi zauzeo je treće mesto. Ključan meč bio je, ispostavilo se, onaj iz prvog kola kada je ekipa iz naše opštine posle velike drame izgubila u taj-breku od novosadske Vojvodine sa 15:13. Vojvodina je dobila prva dva seta – 25:12 i 25:18, a onda je Bavanište uzvratilo u naredna dva 25:18 i 25:16, ali, nažalost, nije uspelo i da preokrene rezultat u svoju korist i otvori vrata polufinala i borbe za medalje.

U drugom kolu Bavanište je poraženo od Crnjanskog iz Beograda 3:0 u setovima, a istim rezultatom savladalo je Borac iz Starčeva (25:13, 25:19, 25:17).

U grupi timova koji su razigravali za plasman od 5. do 8. mesta plavi su savladali Laki Star iz Beograda, a potom, i Stražilovo za peto mesto.

Pretpionirska selekcija kluba iz Bavaništa izgleda ovako: Vuksan Rakočević (kapiten), Relja Stanković, Miloš Simičić, Andrija Nikolić, Veljko Kostić, Strahinja Milanović, Lav Trifunov, Filip Trifunov, Mihajlo Milanović, Aleksa Radić, Vlada Knežević, Novica Lupšić, Nikola Lupšić, Uroš Glavonić i Luka Cvetković (inače, sin trenera Jovice Cvetkovića, deo je ekipe od pre dva meseca). Trener: Goran Rakočević.

Da podsetimo ovaj sastav je na Prvenstvu Vojvodine održanom sredinom aprila osvojio srebro porazom u finalu od Voleja iz Novog Sada posle 160 minuta maratona u pet setova. A uz ekipno srebro put Bavaništa su otišle i dve pojednačne nagrade – najbolji primač je Relja Stanković i tehničar Vuksan Rakočević.

error: Content is protected !!