Pretpioniri Bavaništa drugi u Vojvodini, poraz u finalu posle maratona od 160 minuta

Mladi odbojkaši Bavaništa okupljeni u pretpionirskoj selekciji (2007. godište i mlađi) osvojili su srebrnu medalju na F4 turniru koji je juče završen u Zrenjaninu. Tim trenera Gorana Rakočevića izgubio je posle maratona od 160 minuta u pet setova od novosadskog SK Voleja – 28:26, 24:26, 17:25, 26:24 i 9:15.

Put do finala Bavanište je obezbedilo nakon trijumfa nad još jednom ekipom iz Novog Sada – Vojvodinom (za mnoge prvom asocijacijom na ovaj sport u našoj zemlji) i to maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima (25:15, 26;24 i 25:17).

„Srce mi je puno i u ovom trenutku nema ponosnijeg trenera od mene bez obzira na poraz u finalu. Svaka čast mojim majstorima koji su u ovih 2 sata i 40 minuta ostavili srce na terenu i dali 150 posto. Za nas ovo srebro, zaista, sija zlatnim sjajem“, kaže trener pretpionirske selekcije Bavaništa Goran Rakočević, koji uz upućene čestitke šampionima iz SK Voleja, dodaje: „jako znači što su momci uspeli da se vrate u meč i pokažu karakter posle izgubljenih 24:19 u drugom setu, jer to ume da poljulja i ekipe u seniorskoj konkurenciji“.

Uz ekipno srebro put Bavaništa su otišle i dve pojednačne nagrade – najbolji primač je Relja Stanković, a tehničar Vuksan Rakočević (kapiten ekipe).

Sastav Bavaništa na finalnom turniru u Zrenjaninu izgledao je ovako: Vuksan Rakočević, Relja Stanković, Miloš Simičić, Andrija Nikolić, Veljko Kostić, Strahinja Milanović, Lav Trifunov, Filip Trifunov, Mihajlo Milanović, Aleksa Radić, Vlada Knežević, Novica Lupšić, Nikola Lupšić, Uroš Glavonić i Stefan Jankov. Trener: Goran Rakočević.

Mesto na Finalnom turniru Bavanište je izborilo kao prvoplasirani tim u grupi u kojoj se takmičilo sa ekipama: Kikinde, Zrenjanina, Kleka i Borca iz Starčeva i u kojoj je osvojilo prvo mesto uz svega jedan izgubljen set.

error: Content is protected !!