Premijera beton lige u znaku gostiju – četiri „dvojke“ i vaterpolo (potop i rezultat) u Gaju

Prvo prolećno kolo u Drugoj južnobanatskoj ligi Zapad – grupa Jug obeležili su gostujući klubovi – u pet utakmica odneli su ceo plen u čak četiri, a interesantno je i to da je čitav plen odneo kompletan „gornji dom“ južnobanatske segunde (pet prvoplasiranih ekipa).
Jedina pobeda domaćina viđena je u Gaju gde se Partizan propisno revanširao dubovačkom Jedinstvu za bod koji su im otkinuli jesenas „kraj nasipa“ (3:3).  S četiri gola Andrejića, dva Tajdića, te po jednim Zlatkovića, Sočanca i Jeftića, Parni valjak je potopio Dubovčane sa 9:1 (počasni gol za goste postigao je Bižić). Ono što raduje, kaže se u fejsbuk raportu genseka crno belih ( i autora naslovne fotke) Slađana Pejčića jeste činjenica da su se sva tri zimska pojačanja upisala u strelce.
Partizan je tako zadržao prvo mesto i tri boda prednosti nad Starim Tamišem koji je slavio minimalcem u Pločici (1:0).
I preostala dva plej of pretendenta ostvarila su „plus tri“ pobede – Kolonija (3:0) u Mramorku, a Dolovo 4:1 u Banatskom Brestovcu.
Dominaciju „gornjeg doma“ overio je Omladinac pobedom u Bavaništu. Dobra uvertira pred komšijski derbi naredne nedelje kad u Deliblato stižu crno – beli (pretpostavljamo, lane asfaltiranim atarskim putem Gaj-Deliblato).
Derbi kola, narednog vikenda, igra se u Dolovu gde domaćin dočekuje Stari Tamiš.

tabela:
1. Partizan 25
2. Stari Tamiš 22
3. Kolonija 20
4. Dolovo 20
————————–
5. Omladinac 17

error: Content is protected !!