Preko Slobode, do sredine tabele

U Kovin sutra (subota, 11. novembar u 13h) stiže Sloboda iz Novih Kozaraca na megdan Radničkom u trinaestom kolu Vojvođanskog istoka.

Dva rivala prošlu sezonu završila su na četvrtom mestu, samo sa različitih strana tabele.  Ono bolje (bliže vrhu) pripalo je našem timu. Igrom slučaja i pred sutrašnji međusobni duel rivali su na istom mestu (trećem) sa različitih strana tabele, ali su ovoga puta uloge zamenjene.

Sloboda (23 boda) je iza vodećeg dvojca: Kikinda (27) – Vršac junajted (24), dok je Radnički prvi iznad zone ispadanja sa 12 bodova, jedan više od Sutjeske (11) i osam više, čini se, u ovom trenutku, “prežaljenog” Poleta.

“Verujem u svoju ekipu. I verujem da će sutra odigrati onako kako umeju. Da će ponoviti partiju iz Novog Bečeja, naravno,  uz bolju realizaciju, što bi nam donelo tri boda i priključak timovima u sredini tabele. Sloboda je jako dobra ekipa, treći su na tabeli, ali to nam je samo motiv više da dokažemo da imamo kvalitet.

Ovo je jako mlada ekipa. Imamo 5-6 bonusa u startnoj postavi… treba vremena i strpljenja da se sve kockice uklope” – kaže trener Radničkog Milan Todorović uz poziv navijačima da dođu sutra na stadion i podrže mladu ekipu u veoma bitnoj utakmici.

Optimista pred sutrašnju utakmicu je i Dušan Deliblaćanin, fudbaler crno-belih.

“U goste nam dolazi ekipa Slobode iz Novi Kozaraca. Treći su na tabeli, na papiru su favoriti ali….  Nama je  ovo veoma bitna utakmica, želimo jako ovu pobedu i tri boda koja nas priključuju sredini tabele. Mlada smo ekipa, gotovo polovina igrača su bonusi, kojima je potrebno vreme da se priviknu na prvi tim.

Bićemo oslabljeni izostankom  Darka Simića, koji je jako bitan za našu igru, ali verujem da uz veliku želju to možemo nadoknaditi i doći do tri boda” – kaže Deliblaćanin za klupski sajt.

Prošle sezone Radnički je u Kovinu pobedio Slobodu 3:1.

error: Content is protected !!