Posle sedam godina Derby della comuni – Radnički vs Partizan Gaj (subota, 13h)

Zavesu na fudbalsku jesen Područne lige Pančeva spušta opštinski derbi, najavljen na kanalu Rai Sporta kao Derby della comuni, između dva crno-bela tabora, jednog iz Kovina, a drugog iz Gaja. Posle nešto više od sedam godina dva rivala ponovo će odigrati utakmicu za bodove. Poslednji put bilo je to u sezoni 2011/12. takođe u ovom rangu. U prvom susretu odigranom u Kovinu Radničkom, koji je pomenutu sezonu završio kao šampion, tri boda doneo je jedinim golom na utakmici Nenad Nikolić, dok je u drugom delu u utakmici odigranoj pretposlednjeg dana aprila Partizan golovima Kanačkog i Stojanovića pobedio 2:0.

Pred sutrašnji susret dva rivala na tabeli razdvaja pet mesta i deset bodova (27:17). Bolje stoji kovinski tim koji je četvrti, ali je gledajući trenutnu formu u boljoj poziciji sastav iz Gaja koji je na tri poslednja susreta osvojio šest bodova (pobede nad Barandom i Budućnošću, poraz od Hajdučice), dok je Radnički upisao svega dva (remiji sa Jugoslavijom i Bakom i poraz od Crvene zvezde).

„Partizan iz Gaja ide sutra u Kovin da igra. Respektujemo maksimalno ekipu Radnickog koja je po stanju na tabeli možda favorit,  ali mi vidimo našu šansu i verujemo u sebe“, kaže predsednik Partizana Nebojša Bufan za naš sajt.

(Uskoro i izjava trenera Radničkog Marka Šaranovića).

error: Content is protected !!