Poseta Aleksandra Vučića Kovinu – O investicijama, dugovima, Kosovu. I društvenim mrežama

– Sad su javili, nema skupa u Kovinu. Kažu, Vučić je otkazao skup u Kovinu jer nema ko da ga sačeka. I da nas je dvadeset puta manje bilo bi mnogo.  Beskrajno vam hvala za podršku“.
Ovim rečima predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas popodne, ispred jesenas otvorene hale za male sportove, počeo je obraćanje pred više od hiljadu okupljenih građana koji su ga pozdravili skandiranjem „Aco Srbine!“
Poseta je organizovana u sklopu kampanje Budućnost Srbije.

Tokom popodneva,  na društvenim mrežama (ali i u nekim onlajn medijima) pronela se vest da je skup  u Kovinu otkazan  jer „predsednika nema ko da sačeka“. Istina je, zapravo, da je otkazan ranije planiran govor na trgu ispred Doma kulture, pa je premešten „iza hale“ (nešto slično, kažu, desilo se i u Vršcu).

Pre toga predsednik je obišao fabriku za proizvodnju pečuraka „Delta Danube“, gde su ga dočekali generalni direktor  Sunil Mamgain, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, predsednica opštine  Sanja Petrović i radnici „pečurkane“.
Pred okupljenim građanima najavio je nove investicije. Doduše, bez preciznijih lokacija:
„Dovešćemo još nekoliko važnih investitora u Južni Banat, da zaposlimo još više ljudi“.
A preduslov za to, rekao je Vučić, jesu autoputevi Beograd – Zrenjanin i Pančevo – Vršac koji bi Srbiji približili Rumuniju i obratno.
Na taj način „uputićemo pozivnicu svima koji hoće da prave fabrike“.
Prvi čovek SNSa rekao je da je po preuzimanju vlasti pre sedam godina „zemlja bila pred ambisom“ sa javnim dugom od 79 posto BDPa, a danas je svega 50 posto.
„Za samo nekoliko godina teškim reformama i vašima radom spasili smo zemlju. Tri godine za redom imamo suficit u budžetu, da ne ostavljamo našoj deci dugove.“
Nije prošlo ni bez osvrta na situaciju u južnoj srpskoj pokrajini.
„Svedoci ste velikih pritisaka na našu zemlju, pre svega po pitanju Kosova i Metohije“, rekao je i poručio građanima da ne brinu jer će „čuvati Srbiju bolje neko neke prethodne vlasti za čijeg je mandata Kosovo proglasilo nezavisnost, a Crna Gora pošla svojim putem“.

Nakon govora, Vučić je obišao halu za male sportove gde je prisustvovao treningu karatista Radničkog i odbojkaša Bavaništa, a stigao je da „sparinguje“ i sa mladim stonteniserikama i šahistima.
Dobar deo okupljenih, moglo se čuti, došao je pod „radnom obavezom“ (reč je o zaposlenima u javnim i državnim preduzećima, kao i članovima sportskih klubova), dok je deo Kovinaca koji sat ranije otputovao u Pančevo u nekoliko autobusa da na današnjoj „završnoj konvenciji“ uveliča skup.
Priču, da je današnji doček predsednika u Kovinu, omasovio i deo smederevskih naprednjaka, potvrdio je i regionalni portal podunavlje.info. Oni su u nekoliko autobusa, koji sat pre dolaska predsednika, stigli u Kovin.

foto youtube i www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

error: Content is protected !!