Porazom od Proletera Radnički se i definitivno seli u niži rang

Porazom (3:1) od Proeltera iz Banatskog Karlovca fudbaleri Radničkog izgubili su i poslednju (teoretsku) šansu da i od avgusta (kada počinje nova sezona) igraju na Vojvođanskom istoku. Crno-bele je u istom rangu ostavljao scenario po kojem bi se „kockice“ mozaika sklopile tako da iz lige ispadne samo jedna ekipa, a da oni do kraja prvenstva predaju „fenjer“ na tabeli upravo Proleteru. Međutim, jučerašnjom pobedom tim iz Banatskog Karlovca stekao je nedostižnih devet bodova prednosti u odnosu na naš tim (s obzirom da su ostala još dva kola do kraja).

Ono što je još definitivno poznato jeste da je Kozara (Banatsko Veliko Selo) šampion i da je obezbedila plasman u viši rang, a što će kroz baraž to isto pokušati i Vojvodina iz Perleza.

Broj ekipa koji napuštaju ligu varira od jedne do četiri. Ukoliko Vojvodina prođe baraž, a Borac Sakule i Vršac ne ispadnu iz višeg ranga (Srpska liga Vojvodina) ispašće jedan tim. Ako Vojvodina ne prođe baraž broj ekipa koje ispadaju povećava se na dve. Na tri (ako ispadne Borac ili Vršac), odnosno četiri (ako oba tima ispadnu).

Na jučerašnjem susretu gosti su poveli u 20. minutu golom Aleksića, koji je izbačen iz „veze“ sam pred Alavanju da je imao bukvalo desetak sekundi da se namesti i izabere kako će da savlada domaćeg golmana. Izabrao je šut po zemlji u levi ugao.

U 78. minutu posle slobodnog udarca Proletera, Alavanja je kratko odbio loptu na koju je daleko ispred svih natrčao Nikolić i iz neposredne blizine je spakovao u mrežu (domaći su kao i kod prvog gola signalizirali ofsajd poziciju, ali se sa tim nisu složili ni pomoćni, a ni glavni sudija Aleksandar Milošević iz Banatskog Brestovca).

Tri minuta kasnije na dodavanje Golubovića, silovitim udarcem sa 7-8 metara Slobodan Drobnjak je smanjio na 1:2, da bi u samom finišu iz kontre Rakić lepim golom postavio konačan rezultat.

Radnički u sledećem kolu igra protiv BAKa u Beloj Crkvi.

error: Content is protected !!