Porazi Omladinca i Radničkog u poslednjem kolu prvog dela prvenstva

Obe ekipe iz kovinske opštine završile su prvi deo prvenstva Treće lige sever porazima. Omladinac iz Deliblata u Jaši Tomić 36:27, dok je Radnički „zaleđen“ u Zrenjaninu od istoimenog domaćina na „minus 24“ – 40:16.

U derbiju prvog dela prvenstva koji je direktno rešavao rezervaciju liderske pozicije minimum do proleća pobedu je slavio domaćin – Radnički (Jaša Tomić). Deliblaćani su sredinom prvog dela imali prednost od tri gola – 8:5, ali je Radnički do poluvremena uspeo da je nulira (14:14), a potom, mini serijom 6:2 u prvih deset minuta nastavka, ispostavilo se, dođe i do odlučujuće prednosti koja mu je otvorila put ka pobedi.

Najefikasniji u timu Deliblata bio je Kolarski sa 12 pogodaka. Roksa je postigao 6, Ivaniš 5, a Radenković i Dobresko po 2.

Kovinski Radnički doživeo je i treći poraz za redom. Posle imenjaka i jesenjek prvaka, zatim Uniree iz Uzdina, od tima iz našeg grada bio je bolji i Zrenjanin. Ubedljivih 40:16.

Radnički je u jedanaestom minutu gubio 6:3, a nakon isteka sledećeg vremenskog intervala u istom trajanju semafor je beležio 14:4 za domaće. Sedam minuta pre kraja Zrenjanin je probio granicu od 20 razlike (34:14), koju je do kraja susreta uvećao do rekordnih 24.

Grčić sa 7 golova bio je najefikasniji u Radničkom. Jaredić je postigao jedan manje, a u strelce su se upisali još i Daradić (2) i Milić (1).

Tabela: Radnički (Jaša Tomić) 12 bodova, Omladinac 10, Zrenjanin, Dolovo i Unirea po 8, Radnički Kovin 6, Jedinstvo 4, Vladimirovac 0.

Prvenstvo se nastavlja na proleće.

error: Content is protected !!