Poraz ŽKK Kovina od Tamiša

Pionirke Ženskog košarkaškog kluba Kovin (selekcija do 15 godina) poražena je danas (subota, 6. oktobar) na debiju u Kvalitetnoj ligi Vojvodine na domaćem parketu od Tamiša – 58:81.

Mladi tim trenera Majde Močnik Đorđević odigrao je veoma dobro prvu četvrtinu i posle deset minuta bio je svega četiri poena u zaostatku (15:19). Pančevke su osetniju rezultatsku prednost počele da prave tokom druge, kada se su na klupi, zbog po 4 faula, našle Tamara David i Anđela Marković, tako da je posle zvuka sirene za poluvreme semafor beležio – 24:44.

Ovu prednost gošće su održavale do kraja susreta.

I pored poraza košarkašice Kovina nisu razočarale (što protvrđuju i aplauzi publike posle svakog poteza devojčica u žutim dresovima). Uz to treba imati u vidu da je ovoj generaciji ovo debi u Kvalitetnoj ligi Vojvodine, da je sastav izuzetno mlad (glavno – noseće – godište u ovoj generaciji je 2004. a u našem timu je svega jedna igračica rođena ove godine) i da mu treba vremena da se navikne na takmičarske mečeve i „oseti parket“.

„Kao što sam već rekla nama ove godine rezultat nije u prvom planu. Ovo je za većinu devojčica bila i prva takmičarska utakmica, tako da je bilo dosta, straha, treme i igre u grču. Uz to jako nam je falila Anđela Paunesku, koja se povredila pred utakmicu. Anđela je veliki borac i trebala nam je da pokrene ekipu. Veoma brzo u problem sa ličnim greškama ušle su Tamara David koja puno znači ovom timu, kao i Anđela Marković, tako da je izostala njena uobičajena agresivnost.

Za nas je ovo jedno novo iskustvo i mi još uvek učimo“ – kaže Majda Močnik Đorđević za sajt Kovinac.rs

Čitajte još na Kovinac.com