(Polu)maraton u Jagodini: Stojanović četvrti, Jotić 34.

Novica Stojanović osvojio je četvrto, uz lični rekord, a Slobodan Jotić 34. mesto (u vremenu 1.32.45) na Jagodinskom maratonu održanom poslednjeg dana marta. Obojica naših sugrađana trčala su upola kraću deonicu (21.1km) od glavnog događaja manifestacije, a uz ove dve trke organizovane su još i trka zadovoljstva (5km), te dečje trke kojima je otvoreno takmičenje.

Trka je inače startovala iz centra grada, od gradske fontane, ulicom Kneginje Milice, Čočetovom ulicom, a zatim ulicama Vuka Bojovića, Tome Miloševića, Kneginje Milice, Despota Stefana do račvanja za selo Leštar i fabriku kablova gde se nalazi i okretnica za takmičare. Polumaratonci su trčali dva, a maratonci četiri kruga.

„Učestvovalo je nešto više od 400 takmičara. Staza je bila solidno teška sa dosta uspona,  ali  je vreme bilo loše za trčanje, jer je bilo baš toplo. Ipakm uspeo sam da istrčim 1.16.43 uz lični rekord.  Prva tri takmičara su profesionalci, koji se uvek pojave na trkama gde su novčane nagrade ali sam im bio veoma blizu. Ovo mi je bio test pred beogradski maraton i cilj je bio da istrčim ispod 1.17, tako da sam prezadovoljan. Za dve nedelje me čeka Bg maraton i napad na lični rekord na 42.2km – nadam se ispod 2.47“ – kaže Stojanović.

Prvo mesto pripalo je Milošu Milosavljeviću u vremenu 1.12.24h (uz novčanu nagradu od 20.000 dinara), drugi je bio Velimir Bojović 1.13.02 (10.000 dinara), a treći Kristijan Stošić 1.15.52h (5.000)

error: Content is protected !!