Pokrajinska vlada donirala sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Kovinu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je u petak, 15. maja,  ključeve 21-og sanitetskog vozila sa pratećom medicinskom opremom predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini, među njima i direktorki kovinskog Doma zdravlja Jasmini Đakov.  Za ovu donaciju iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 100 miliona dinara, navodi sajt vojvodina.gov.rs na kojem ovu vest možete pročitati u celosti.

Sanitetska vozila donirana su Kliničkom centru Vojvodine, opštim bolnicama u Vršcu, Somboru, Kikindi i Senti i domovima zdravlja u Adi, Alibunaru, Vrbasu, Kanjiži, Kuli, Inđiji, Kovinu, Srbobranu, Sečnju, Bečeju, Žitištu, Beloj Crkvi, Titelu, Novom Bečeju, Kovačici i Bačkoj Topoli.

U prethodne četiri godine Pokrajinska vlada obezbedila je ukupno 60 novih sanitetskih vozila, čime je znatno unapređen rad zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

„Nakon četiri godine obezbedili smo savremeni medicinski vozni park u većini zdravstvenih ustanova i time stvorili uslove za mnogo bolji i efikasniji rad“, izjavio je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je od juna 2016. godine u unapređenje zdravstvenog sistema investirala više od sedam milijardi dinara, navodi isti izvor.

„Zdravstveni sistem AP Vojvodine, ali i svi mi zajedno, u ovoj epidemiološkoj krizi u protekla dva meseca, položili smo ispit i na tom primeru pokazalo se da je naša politika – politika kontinuiranog ulaganja u oblast zdravstva – dala važan rezultat za sve građane“, rekao je Mirović.

(foto: Youtube print screen)

error: Content is protected !!