Pokrajinska smotra recitatora – Još jedno priznanje za Vuka Radojkovića

Jubilarna 50. Pokrajinska smotra recitatora Pesniče naroda mog održana je 12., 13. i 14. aprila u Sečnju.
Kovinsku opštinu je predstavljalo 11 recitatora u mlađem, srednjem i starijem uzrastu.
Najbolji utisak na šestočlani žiri ostavio je Vuk Radojković učenik  šestog razreda O.Š. Đura Jakšić iz Kovina.

On je proglašen najboljim recitatorom u kategoriji srednjeg uzrasta, osvojio prvo mesto i plasirao se na Republičku smotru recitatora koja se održava 17. i 18. maja u Valjevu.
Inače, Radojković je četvrti put pobednik Pokrajinske smotre, a peti  put ide na republičko takmičenje i jedan je od najuspešnijih recitatora u svom uzrastu na nivou države, dok je u Kovinu i definitivno najuspešniji.

Povodom Pet decenija Pokrajinske smotre recitatora, Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, koji je organizator smotre, specijalnim Poveljama nagradio je zaslužne pojedince za izuzetan doprinos recitatorskom pokretu.

Iz Kovina za dugogodišnji izuzetan doprinos recitatorskom pokretu Specijalna Povelja  dodeljena je Centru za kulturu  i  nastavnici u penziji GordanĐoković , za višedecenijski doprinos.

Za decenijski kontinuirani rad i rezultate, Povelje su dobili  Danijela Stanković Ćulibrk, nastavnica iz O.Š. Đura Jakšić, Dragana Paunović, nastavnica mramoračke O.Š. Sava Maksimović , Danijela Novokmet i Vesna Radmanović, učiteljice iz kovinske O.Š. Jovan Jovanović Zmaj, Olja Ljuboja, profesorka kovinske  Gimnazije i ekonomske škole Branko Radičević i Stojan Jadžić, organizator programa u Centru za kulturu Kovin.

error: Content is protected !!