Poklon gradu koji volim (III) na prvi dan leta – Košarkaški kamp u Kovinu od 20. do 28. juna

I ove godine između dve sezone najmlađi košarkaši opštine Kovin imaće prilike da unaprede svoje znanje i veštine kroz „dodatnu nastavu“ koju su za njih priredila dva ponajbolja košarkaša koje je naš grad imao – Marko Popadić i Branko Jereminov, uz  jedno veliko pojačanje (i ništa manje poznatu) – Majdu Močnik Đorđević. Treći košarkaški kamp u našem gradu počinje na prvi dan leta (20. juna) i trajaće do 28. (a po prvi put u organizaciji Sportskog košarkaškog udruženja Tri poena).

„Kao i prethodne godine i ove bićemo domaćini kampa na otovrenom terenu Osnovne škole Đura Jakšić. Broj dece koja su se prijavila za kamp gotovo da je duplo veći nego prethodne s obzirom da trenutno imamo 75 polaznika podeljenih u pet starosnih grupa. Najstarija je juniorsko-seniorska koju čine momci iz Kovina, Smedereva i okoline, potom imamo miks generacija od 2006. do 2008. i dve najmlađe grupe koju će činiti dečaci i devojčice rođeni od 2008. do 2012. godine. Ove godine, što mi je izuzetno drago, po prvi put imamo i devojčice, njih 17 se prijavilo do sada.

Naravno, kao i prethodne sezone promoteri kampa biće poznata imena iz sveta košarke, ali njihova imena još uvek čuvamo u tajnosti (smeh), a ni ovog puta neće izostati edukativna predavanja. Plan i program rada su spremni. Prva dva dana biće samo treninzi, a od 22. krećemo punom parom kada uključujemo i promotere, edukativna predavanja, utakmice i zanimljiva takmičenja“, kaže Marko Popadić, koji je pre dve godine pokrenuo ovaj kamp kao Summer workout Kovin 2018., odnosno Poklon gradu koji volim kada je u sali gimnazije u Kovinu držao treninge grupi od dvadesetak dečaka, o čemu smo pisali, a možete se prisetiti na linku ovde.

Da podsetimo Marko Popadić već nekoliko sezona veoma uspešno igra u slovenačkom Šenčuru, a pre toga nastupao je još i za Crvenu zvezdu,  smederevsku Vizuru, špansku Cimagu, Tamiš Petrohemiju iz Pančeva, grčki  Arkadikos, te mađarske Kormend i Peč.

Branko Jereminov, od nedavno u igračkoj penziji, osvajač je četiri zlatne medalje sa evropskih prvenstava (u mlađim kategorijama u generaciji sa Teodosićem, Štimcem, Tepićem, Labovićem…), tokom karijere nastupao je za brojne klubove, a poslednja tri bila su Imortal Portugal (2018.), zatim pančevački Tamiš i letonsko-estonska Valga-Valka (jul 2019.).

Majda Močnik-Đorđević, predsednik i trener Ženskog košarkaškog kluba Kovin, kapiten generacije koja je postigla najveći uspeh u istoriji sporta („loptaških“ klubova) u našoj opštini osvajanjem državnog Kupa u sezoni 1999/2000. pobedom (54:51) nad Partizanom na Fajnal fouru održanom u našem gradu. Dres Kovina nosila je od 1994. do 2005. godine, izuzev jedne sezone koju je provela u Crvenoj zvezdi.

Da podsetimo prošle godine kamp su simbolično otvorili naša sugrađanka Marina Marković, košarkašica španske Estepone, i Uroš Luković, košarkaš Mornara iz Bara.

Intervju Uroš Luković

Intervju Marina Marković

error: Content is protected !!