Poklon gradu koji volim 2: Popadić i Jereminov i ovog leta organizuju košarkaški kamp, dolaze profesor Koprivica, leskovački Stokton, Birčević, Majstorović…

Marko Popadić

I ovog leta najmlađi kovinski košarkaši imaće prilike da uživaju u „dodatnoj nastavi“ koju su za njih priredila dva ponajbolja košarkaša iz našeg grada Marko Popadić i Branko Jereminov. Košarkaški kamp na otvorenom terenu Đura Jakšić škole trajaće od 28. juna do 6. jula, a mesta za „upis“ i dalje ima.

„Nastavljamo tamo gde smo stali prošle godine uz želju da to podignemo na malo viši nivo. Obećavamo dobar i kvalitetan rad u najmanju ruku kao i na premijernom izdanju kampa. Kamperi će biti podeljeni u tri grupe i treniraće svakodnevno. Glavni deo treninga biće posvećen individualnoj tehnici i taktici kako bi kao mladi igrači  što više napredovali u pauzi između dva prvenstva. Radićemo na tehnici, driblingu, dodavanju, šutu i odbrani. Maksimalno ćemo se posvetiti ovim elementima i tražiti da ih polaznici što pravilnije izvode uz veliki broj raznolikih vežbi.

Na svaka tri dana u planu su takmičenja na kojima bi akcenat bio na onom što smo prošli prethodnih dana. Kamp bi kao i prošle godine zatvorili Revijalnim večem uz jednu takmičarsku utakmicu i brojne igre, najbolji trojkaš, penaldžija, 1na1… videćemo još“ – kažu za portal Kovinac.rs Marko Popadić i Branko Jereminov uz posebnu zahvalnost trenerima Košarkaškog kluba Radnički Vladimiru Cvetkoviću, Novici Stojanoviću, Goranu Jeremiću i Majdi Močnik Đorđević iz Ženskog košarkaškog kluba Kovin koji su prepoznali i podržali ovu ideju.

Učešće na kampu u Kovinu za sada su potvrdili:

Prof. dr Vladimir Koprivica. Rođen je 5.12.1952. godine u Vrbasu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Fakultet fizičke kulture je završio u Beogradu. Na fakultetu je završio i magistarske studije sa prosekom 10, magistrirao i doktorirao. Od 1976. godine radi na predmetima Teorija sportskog treninga, Metodika sportskog treninga, Osnove sportskog treninga, Elementarne igre i šah.Rukovodio je istraživačkim projektima, učestvovao na brojnim stručnim i naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu, a redovno je član naučnih odbora međunarodnih i domaćih konferencija. Bio je i rukovodilac međunarodnih konferencija i držao uvodna predavanja.

Objavio je kao autor i koautor oko 150 stručnih i naučnih radova, knjiga, monografija, prevoda, skripta i prikaza.

U košarci je aktivno radio trideset godina. Bio je direktor Više košarkaške škole i profesor na predmetu Osnove sportskog treninga. U više navrata je bio predavač na saveznim i republičkim seminarima košarkaških trenera Jugoslavije, Srbije i Bosne i Hercegovine, Mađarske, kao i na košarkaškoj Klinici u Beogradu, najvećem trenerskom skupu na svetu.

U košarci je aktivno radio trideset godina. Bio je direktor Više košarkaške škole i profesor na predmetu Osnove sportskog treninga. U više navrata je bio predavač na saveznim i republičkim seminarima košarkaških trenera Jugoslavije, Srbije i Bosne i Hercegovine, Mađarske, kao i na košarkaškoj Klinici u Beogradu, najvećem trenerskom skupu na svetu.

Stefan Birčević. Igra na poziciji krilnog centra (210 cm), a trenutno nastupa za Telekom baskets Bon. Tokom karijere igrao još i za Banvit, Istambul, Partizan, Estudijantes, Radnički Kragujevac i Metalac. Sa reprezentacijom osvojio tri srebrne medalje, na Svetskom prvenstvu 2014. u Španiji, zatim u Riju na Olimpijadi 2016. i u Turskoj na Evropskom 2017.

Miljan Pavković. „Leskovački Stokton“ iz vremena dok je igrao u Zdravlju, danas igra za slovenački Šenčur i saigrač je Marka Popadića. U profi karijeri promenio je 12 klubova, a 2007. godine osvojio je duplu krunu igrajući za Budućnost iz Podgorice. U sezoni 2012/13. to je ponovio sa Nimburkom u Češkoj, dok je 2015. „uzeo“ Kup Makedonije sa Rabotničkim. U sezoni 2010/11. bio je prvi asistent Jadranske lige, a igrao je za sledeće klubove: Zdravlje, NIS Vojvodinu,  Budućnost, Hemofarm, Radnički Kragujevac,  Nimburk, Igokeu,  Steauu Bukurešt, Rabotnički, Lijetkabelis,
Vršac i Šenčur.

Uroš Nikolić. Igra na pozicijama krilnog centra i centra, a trenutno nastupa za belgijski Mons-Eno. U karijeri promenio 11 klubova. Bio šampion Slovenije 2010 godine sa Krkom, a četiri godine kasnije i sa poljskim Turovom. Sa mladom košarkaškom reprezentacijom Srbije 2007. godine postao je šampion Evrope, na prvenstvu odigranom u slovenačkoj Gorici.

Dejan Majstorović. Trenutno drugi igrač basketa na svetu prema zvaničnoj FIBA listi. Član basket 3na3 kluba Novi Sad – Al wahda. Od „punog džaka“ medalja izdvajamo: četiri Svetska kupa sa reprezentacijom Jugoslavije (tri zlata i srebro), srebro i zlato sa Evropskih šampionata i bronzu sa Evropskih igara.

Bojan Jovičić. Trener pančevačkog Tamiša od 2009. godine. Tokom karijere igrao za:  Profikolor, Dinamo Pančevo, Agropan, Jedinstvo Novi Bečej, OKK Beograd, Avala Adu , Tamiš i crnogorsku Tina Tajm.

Dejan Savić. Naš sugrađanin, nacionalni košarkaški sudija, koji će održati (pokazno) predavanje na temu: Koraci i dozvoljeni položaj čuvanja.

Miša Popadić. Naš sugrađaninkošarkaški trener bogate internacionalne karijere. Profesionalno radio u Srbiji, Francuskoj, Libiji, Kini, a  od sledeće sezone u Mađarskoj.

Kako je bilo na prvom kampu lane, možete se podsetiti na linku ovde.

(foto: arhiva, Kovinac.rs avgust, 2018.)

error: Content is protected !!