Poklon gradu koji volim 2: Leskovački Stokton među Kovincima

Miljan Pavković, do prošle sezone košarkaš Šenčura od sledeće trener mlađih kategorija u ovom slovenčkom klubu, bio je danas (5. jul) gost Košarkaškog kampa „Kovin 2019“.

Na pitanje kako su se u istoj priči našli Miljan Pavković i Košarkaški kamp „Kovin 2019“, odlični organizator igre kaže:

„Marko (Popadić) i ja smo prošle godine bili saigrači u Šenčuru i odatle je, zapravo, i krenula ova priča. Marko mi je rekao da planira da organizuje ovaj kamp između dve sezone, a ja sam se vrlo rado odazvao njegovom pozivu da dođem i budem gost. Kao klinac sam učestvovao na mnogo kampova i mnogo su mi značili i mislim da su jako dobra stvar za razvoj svakog košarkaša.

Deca preko leta kada se sezona završi usmerena su na košarkaško igralište na kojem sama nešto rade ili su kod kuće za kompjuterom uz video igrice, tako da im ovaj kamp na kojem rade sa odličnim trenerima sigurno mnogo znači u daljem napredovanju“ , objašnjava Miljan Pavković za sajt kovinac.rs i dodaje, da je košarkaški kamp u Kovinu u začetku „ali sam siguran da će iz godine u godinu postati masovniji i popularniji.“ 

Pavković je tridesetak minuta odgovarao na pitanja mladih košarkaša, a čest smeh koji se mogao čuti tokom priče bio je pokazatelj da su uspostavili odličnu komunikaciju. Nakon razgovora usledilo je zajedničko fotografisanje sa polaznicima kampa.

Košarkaški kamp se završava sutra, revijalnim delom koji počinje od 18 sati.

Opširniji intervju sa Miljanom Pavkovićem u kojem možete saznati šta je leskovačko namiguvanje, kakve veze sa njegvom karijerom imaju autobus, pica-ubica, Alpi, biciklistička staza, kao i ko su Stokton i Melon, ali ne iz Jute u utorak 9. jula.

Sutra intervju sa Urošem Lukovićem. O tituli sa Mornarnarom, o ljubavi prema Partizanu i gde je najbolja jagnjetina… na sajtu kovinac.rs

error: Content is protected !!