Po dva gola i po bod u derbiju Segunde na Ellandu

Derbi Južnobanatske Segunde na Ellandu između Kolonije i Proletera završen je nerešenim rezultatom 2:2, a oba tima zbog propuštenih prilika mogu da žale što nisu došla do celog plena, ali i budu srećna jer su izbegla poraz.

U otvorenoj igri, gotovo, sve vrema spuštenih gardova, na prvi gol čekalo se do 14. minuta. Kiks Disića negde oko ivice šesnaesterca (prešla mu lopta preko noge) iskoristio je Marko Milosavljev kojem nije bilo teško da savlada  Đorđa Markovića.

Svega nekoliko minuta kasnije upravo je pomenuti (i danas veoma dobri) Marković bio najzaslužniji što se rezultat nije promenio posle udarca Kristijana Bundre.

Ipak, u finišu poluvremena (40. minut) Bundra se iskupio za prethodni promašaj i duplirao vođstvo „narandžastih“. Golu je prethodio neverovatan kiks Mađarova i Pajčina, koji se nisu sporazumeli, i nakon izvedenog faula (na ivici 16 metara), kao dva poslednja igrača odbrane Kolonije, istovremeno su se udaljili od lopte, jedan levo, jedan desno, tako da je „devetka“ gostiju, „oberučeke“ prihvatila iznenadni poklon i izašla 1na1 sa Markovićem.

Početkom drugog poluvremena Proleter je mogao i do tri viška, ali je Marković uspeo da skine još jedan zicer.

Serija šansi iz kojih se Kolonija vratila u meč počela je nakon silovitog udarca Mađarova (pokupio jedan odbitak na nekih 25 metara), ali je lopta završila preko gola.

Ipak, svega nekoliko minuta kasnije prvu radost domaćim navijačima oko žice na Ellandu doneo je Bojan Kitić. Posle gužve u i oko peterca Proletera nakon kornera Kitić je natrčao na ničiju loptu i silovitim udarcem je zakucao u mrežu za 1:2 (55. minut).

Svega četiri minuta kasnije semafor je u rubrici „golovi domaćin“ pretrpeo još jednu korekciju. Rezervista Dragić je pokupio loptu negde u visini kruga centra igrališta na polovini Proletera i u „brišućem letu“ po levoj strani ušao u šesnaesterac, a posle snažnog udarca „bubamara“ je završila u mreži Nenada Anđelkovića, a strelac gola „na žici“ u zagrljaju sa navijačima.

Do kraja sustreta oba tima imala su po nekoliko šansi. Najpre Kolonija posle idealnog pasa Majstorovića sa desne strane, Vulićević uklizava, ali  šalje loptu preko gola sa peterca.

Zatim loše šutira Bundra iz izgledne šanse za Proleter. Istom merom mu se revanširao Majstorović posle proigravanja Dragića, da bi Marković još jednom bio na visini zadatka posle šuta glavom Jekića sa nekih pet-šest metara nakon ubačene lopte sa desne strane u šesnaesterac domaćih iz slobodnog udarca.

KOLONIJA: Marković, Majstorović, Mađarov, Disić, Pajčin, Pavlović, Milenković, Vuličević, Kitić, Milenković, Živanov. Klupa: Krgović, Popović, Dragić, Pajčin Danijel, Stanković.

PROLETER: Anđelković, Radović, Sinančević, Cvetković, Jekić, Nikolić, Nistor, Milosavljev, Bundra, Prelić, Mijuca Mihajlo . Klupa: Čolak, Mijuca Miroslav , Savić, Dumić, Zarić.

Posle šestog kola na tabeli vode Budućnost (pobedila Borac iz Pločice 13:0 danas) i Kolonija sa po 16 bodova. Proleter je treći i ima 11 (uz utakmicu manje).

error: Content is protected !!