Pioniri Bavaništa razigravaju za peto mesto u državi, večeras od 20h – protivnik Laki star iz Beograda

Pioniri Bavaništa razigravaće za plasman od petog do osmog mesta na Završnom turniru dvanaest najboljih ekipa u državi (čiji su domaćini Zrenjanin i Klek), koji je počelo juče, a završava se sutra.

Da podsetimo mladi odbojkaši ekipe iz naše opštine juče su u Grupi V odigrali dva meča. Najpre su izgubili od šampiona Beograda, ekipe Crnjanski rezultatom 3:o u setovima, a onda su (u utakmici koja je počela u 17 sati) savladali Sombor 3:1 u setovima i tako mu se revanširali za poraz iz prethodne faze takmičenja i utakmice koja je odigrana u Kovinu.

Bavanište je napravilo veliki preokret tokom prvog seta kada je bilo u zaostatku od sedam poena (6:13), a ovaj period igre rešilo je u svoju korist rezultatom 25:23. Drugi set pripao je takođe izabranicima trenera Gorana Rakočevića – 25:20, da bi potom Sombor smanjio na 2:1 s obzirom da je u svoju korist rešio treću deonicu rezultatom 25:17.

Četvrti set Bavanište je prelomilo na razliku – 27:25.

Danas pre podne Crnjanski je savladao Sombor 3:0 i potvrdio prvo mesto, dok je Bavanište zauzelo drugo mesto u grupi što znači da će razigravati za plasman od petog do osmog mesta. Protivnik će im biti još jedan beogradski sastav – ekipa Laki stara, a utakmica počinje od 20 sati (link prenosa biće objavljen pred početak utakmice).

Pobednici grupa razigravaće za šampiona, odnosno za plasman od četvrtog do osmog mesta.

Inače, plasman na Završni (F12) turnir izborile su četiri ekipe iz Beograda (Crnjanski, Laki star, Železničar i As), novosadska Vojvodina, Proleter iz Zrenjanina, Klek, Loznica i Mladi radnik (Požarevac).

error: Content is protected !!