Pioniri Bavaništa na Završnom turniru među dvanaest najboljih u državi

Pionirska selekcija Odbojkaškog kluba Bavanište učesnik je Završnog turnira (F12) najboljih ekipa ovog uzrasta u državi koji će od 14. do 16. maja biti održan u Zrenjaninu i Kleku.

„F12 je velika nagrada za nas i ujedno veliki uspeh s obzirom da mi imamo samo dva igrača 2005. godišta koje je nosioc igre u ovom uzrastu. Jedna smo od najmlađih ekipa, imamo igrače koji imaju pravo da još dva ili tri puta igraju na ovom takmičenju tako da je nama prioritet ove godine da vidimo kako sve ovo izgleda i da se upoznamo sa takmičenjem na najvišem nivou u ovom uzrastu u državi.

U grupi smo sa Somborom (koji nas je dobio u Kovinu 3:1, ali je bilo dosta tesno) i beogradskim Crnjanskim koji je ozbiljna ekipa, ali ne predajemo se unapred. Svakako da ćemo tražićemo našu šansu… U ranijim fazama takmičenja mreža je bila na 2.30, a sada je na seniorskih 2.43m, igramo dobro u polju i tu vidimo našu priliku“, kaže Goran Rakočević strateg ekipe iz Bavaništa koji je nedavno sa nešto mlađom selekcijom kluba (pretpionirima) osvojio srebro na Prvenstvu Vojvodine.

Ekipe su podeljene u četiri grupe po tri, a samo će prvoplasirane razigravati za šampiona.

Sastav istih izgleda ovako:

Grupa A: Proleter Zrenjanin, Loznica, As Beograd

Grupa B: Vojvodina Novi Sad, Niš, Laki star Beograd

Grupa C: Bavanište, Sombor, Crnjanski Beograd

Grupa D: Klek, Mladi radnik Požarevac, Železničar Beograd

Prvi meč Bavanište igra sutra od 10h protiv Crnjanskog u Hali „Miloš Grbić“ u Kleku, dok će od 17h ekipa iz naše opštine na istom mestu ukrstiti „koplja“ protiv Sombora.

 

error: Content is protected !!