„Petica“ na Ellandu, Deliblaćanin dva puta, Rajić daje i „pakuje“

Novo (12. kolo) „betona“ donelo je očekivane pobede vodećeg dvojca. U susretu jedine dve ekipe sa maksimalnih šest bodova u prva dva kola nastavka u Banatskom Brestovcu domaća Budućnost,  lider šampionata, savladala je Prolerer iz Mramorka – 3:0.

Domaći su tako ostali na vrhu Južnobanatske Segunde sa 30 bodova, dok je Proleter skliznuo na poziciju broj četiri uz nepromenjen bodovni saldo u odnosu na pretprošlu nedelju (21 bod). Mramorčane je obišlo Dolovo, pobedom u Pločici (5:0) i uparkiralo se na mesto broj tri na tabeli.

Pobedu „peticom“ upisala je i Kolonija na Ellandu protiv Mladosti iz Vojlovice. Dva gola (prvi spakovao u desno rašlje posle odbitka) postigao je Deliblaćanin, dok su se po jednom u rubrici namenjenoj strelcima našla prezimena Milenkovića (veoma efektno, snažnim udarcem), Rajića (koji je upisao i asistenciju kod gola Milenkovića – pas u prostor) i Mesaroša. Koloniji je ovo bila deveta pobeda u prvenstvu, dovoljna (trenutno) za drugo mesto (uz bod zaostatka za liderom – 29:30).

Posle dva poraza u prva dva kola Jedinstvo iz Dubovca donelo je bod sa teškog gostovanja Starom Tamišu (1:1). Tamiš je peti sa 20 bodova, dok je Jedinstvo za poziciju niže i tri boda manje.

Sedmi je Omladinac iz Deliblata koji je odigrao 2:2 kod kuće protiv BSKa (Bavaništani su pretposlednji, a imaju pet bodova kao i poslednja Pločica).

Parovi sledećeg kola: Budućnost – Stari Tamiš, Proleter – Omladinac, BSK – Borac, Dolovo – Kolonija, Mladost – Jedinstvo.

Da podsetimo. četiri prvoplasirane ekipe na kraju prvenstva „ukrštaju“ u plej-ofu sa četiri najbolja tima druge grupe, po sistemu: 1-4, 2-3, 3-2, 4-1.

(foto/arhiva: Kolonija – Proleter, prvi deo prvenstva)

error: Content is protected !!