Perspektivni sportisti opštine za 2019. – Ema Rvović (ŽKK Kovin) i Strahinja Đorđević (Karate klub Radnički Kovin) (deo 1.)

EMA RVOVIĆ (Ženski košarkaški klub – Kovin). Rođena je 2006. godine. Košarku trenira od svoje osme, a prve korake u igri među obručima načinila je u klubu u kojem je i danas – ŽKK Kovinu.

Kaže da je ovaj sport počela da trenira jer joj je bilo zanimljivo da gleda košarkaške utakmice, a lopta joj je oduvek bila najdraža igračka.

Na terenu je „produžena ruka“ stratega popularnih „žutih“ Majde Močnik-Đorđević s obzirom da igra na poziciji plejmejkera, a kako prošle, tako i ove godine pozivana je na treninge u organizaciji Košarkaškog  saveza Vojvodine.

Deo je tima ŽKK Kovina koji u konkurenciji pionirki do 15 godina trenutno zauzima prvo mesto u Regionalnoj ligi sa pet pobeda u isto toliko utakmica što mu je već sada obezbedilo prolaz u narednu rundu takmičenja.

STRAHINJA ĐORĐEVIĆ (Karate klub Radnički – Kovin). Rođen je 2003. godine. Učenik je Gimnazije u Smederevu. Karate trenira od svoje šeste. Nosilac je crnog pojasa.

Predvodnik je kata-tima Karate kluba Radnički koji je već nekoliko godina među najboljima u svom uzrastu u državi. Godine 2018. okitili su se titulom državnog prvaka u kadetsko-juniorskoj konkurenciji. U godini za nama u istoj konkurenciji osvojili su srebro na prvenstvu koje je sredinom oktobra održano u Čačku.

Prošle godine osvojio je treće mesto u državi među juniorima, a debitovao je i za nacionalni tim u istom uzrastu na Balkanijadi u Sloveniji gde je stigao do četvrtfinala.

(sutra: Aleksa Rnić – FK „Radnički“ Kovin i Kristina Marinković – Odbojkaški klub „Radnički“ Kovin)

(foto: Mića Šasija)

error: Content is protected !!