Perspektivni sportisti opštine 2019. – Nemanja Jaredić (RK „Radnički“ Kovin) i Uroš Petrović (FK „BSK“ Bavanište) (deo 4.)

NEMANJA JAREDIĆ (MRK „RADNIČKI“ KOVIN). Rođen je 8. aprila 2002. godine. Učenik je Srednje medicinske škole „Stevica Jovanović“ u Pančevu.

Nakon što se, kako kaže oprobao u skoro svim sportovima koji su bili dostupni u Kovinu, glavni „krivac“ što će postati rukometaš bio je brat koji je prvi počeo da trenira.

Igra na pozicijama levog beka i pivota, proglašavan je za mladu rukometnu nadu Južnog Banata, a Danca Hansena navodi kao omiljenog rukometaša.

Prethodne sezone bio je treći strelac Treće lige sever, a za najdražu utakmicu dosadašnje karijere kaže da je to ona protiv Zrenjanina, gde mu se i pored poraza jako svideo timski duh koji je ekipa pokazala.

UROŠ PETROVIĆ (FK „BSK “ BAVANIŠTE).Rođen je 19. aprila 2005. godine. Učenik je osamog razreda Osnovne škole „Bora Radić“ u Bavaništu. Fudbal trenira od svoje šeste godine.

Kaže da mu se svidela igra dok je gledao drugare u ulici, pa je i sam rešio da počne da trenira ovaj sport.

Igra na poziciji štopera, omiljeni fudbaler mu je kolega po poziciji – Holanđanin Van Dajk.

Omiljen trijumf mu je onaj protiv Uzdina u Pionirskoj ligi Južnog Banata, u utakmici u kojoj su gubili 2:0, a na kraju pobedili 4:3, a on dao gol sa pola terena. Iako igra u defanzivi dominacija u skok igri čini da često postiže i golove glavom.

(foto: Mića Šasija)

error: Content is protected !!