Perspektivni sportisti opštine 2019. – Kristina Marinković (Odbojkaški klub „Radnički“ Kovin) i Aleksa Rnić (Fudbalski klub „Radnički“ Kovin) (2.deo)

KRISTINA MARINKOVIĆ (OK Radnički Kovin). Rođena je destog dana decembra 2005. godine. Učenica je osmog razreda Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj iz Kovina.

Prve odbojkaške korake načinila je pre šest godina kada je počela da trenira u klubu iz našeg grada.

Njeni treneri Bojan i Marina Jankulović  kažu da je za svoje godine veoma zrela i igrački i mentalno. Za svega godinu dana od igračice koja je povremeno nastupala za pionirsku selekciju postala je član seniorskog sastava kovinske ekipe.

U godini za nama sa prvim timom Radničkog osvojila je drugo mesto u prvenstvu, da bi potom kao kapiten, predvodila svoju generaciju, do trećeg mesta na Pionirskom prvenstvu Južnog Banata.

„Nastojimo da njen potencijal ispoljimo I nadogradimo  što više, te se uz njenu pomoć u budućnosti nadamo i boljim rezultatima“ – kažu iz Odbojkšakog kluba Radnički.

ALEKSA RNIĆ (FK „Radnički“ Kovin). Rođen je trećeg dana januara 2006. godine. Učenik je završnog razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Kovinu .

Fudbal trenira od svoje šeste godine. Prošao je sve selekcije škole fudbala „Sparta“, a sada nastupa za pionire Radničkog u najvišem rangu ovog uzrasta u pokrajini – Kvalitetnoj ligi Vojvodine u kojoj trenutno crno-beli zauzimaju sedmo mesto sa 6 pobeda i 6 poraza iz 12 utakmica.

Kaže da je fudbal počeo da trenira jer mu se svidelo kako njegov otac igra za Radnički na utakmicama veterana. Omiljeni fudbaler mu je Paolo Maldini, a najdraža pobeda protiv Mundijala iz Pančeva u finalu Lige 9.

Prošle godine je pozivan na treninge reprezentacija Vojvodine i Srbije.

(foto: Mića Šasija)

error: Content is protected !!