Perspektivni sportisti 2021: Marinkov, Futerer, Pušonjić, Rakočević, Captenić (1. deo)

Za perspektivne sportiste naše opštine u izboru Sportskog saveza za 2021, izabrani su:  Veljko Marinkov (FK BSK Bavanište), Jakob Futerer (FK Radnički Kovin), Uroš Pušonjić (Košarkaški klub Radnički Kovin), Vuksan Rakočević (OK Bavanište), Vladana Captenić (Šah klub Radnički), Andrijana Šarčević (ŽFK Nova Kolonija), Tamara David (ŽKK Kovin), Miljan Petrović (RK Radnički Kovin), Sofija Carić (OK Radnički Kovin) i Nikola Caran (Karate klub Radnički Kovin).

VELjKO MARINKOV – FUDBALSKI KLUB BSK BAVANIŠTE – PERSPEKTIVNI SPORTISTA OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

Rođen je 26. januara 2003. godine. Učenik je Tehničke škole u Pančevu.

Prošao je sve mlađe kategorije Fudbalskog kluba BSK iz Bavaništa. Igra na poziciji špica, a iako je najmlađi prvotimac u sastavu trenera Šajkovića, jedan je od vodećih strelaca ekipe koja je kao šesta završila prvi deo prvenstva Druge južnobanatske lige.

Takođe je bio i u startnoj postavi BSK-a, kada je krajem septembra prošle godine osvojen Opštinski kup pobedom nad Jedinstvom iz Dubovca.

JAKOB FUTERER – FUDBALSKI KLUB RADNIČKI KOVIN – PERSPEKTIVNI SPORTISTA OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

Rođen je 2006. godine. Ponikao je u Školi fudbala „Radničkog“ iz Kovina, kluba u kojem i danas igra. Od prvih treninga lako se mogao primetiti talenat ovog momka, kao i radna etika na zavidnom nivou.

Godine 2017. prelazi u pionirsku selekciju, a dobre partije učinile su da se nađe na spisku selektora reprezentacije Vojvodine među najboljim igračima pokrajine u svom uzrastu.

Iako je vezni igrač nije mu strano da postiže golove. Od sezone 2020/21. član je omladinske selekcije kluba koja je prošle sezone osvojila Ligu južnog Banata, a ove, u višem rangu, trenutno je druga na polusezoni u Drugoj ligi Vojvodine.

UROŠ PUŠONjIĆ – KOŠARKAŠKI KLUB RADNIČKI KOVIN – PERSPEKTIVNI SPORTISTA OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

Rođen je 13. avgusta 2005. godine. Učenik je druge godine kovinske gimnazije „Branko Radičević“.

U sezoni za nama bio je jedan od glavnih igrača kadetske selekcije koja je u Vršcu na završnom (F4) turniru Regionalne lige Vojvodine osvojila prvo mesto. Mladi košarkaši Radničkog su u polufinalu savladali Sloven iz Rume rezultatom 82:67 i naneli mu prvi poraz u sezoni, da bi potom u finalu bili bolji i od domaćeg Vršca 69:62, u utakmici u kojoj je ubacio 14 poena.

Sve bitiniju ulogu i više minuta dobija i u seniorskom sastavu.

VUKSAN RAKOČEVIĆ – ODBOJKAŠKI KLUB BAVANIŠTE – PERSPEKTIVNI SPORTISTA OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

Rođen je 2007. godine. Prošao je sve selekcije Odbojkaškog kluba „Bavanište“. Igra na poziciji dizača. Prošle sezone sa pretpionirima bio je drugi u Vojvodini i peti u Srbiji, dok je sa pionirima osvojio peto mesto na prvenstvu Vojvodine, a šesto mesto u državi.

Sa Završnog turnira Igara mladih u Splitu, nakon trijumfa na nivou Srbije, kao član ekipe Bavaništa „doneo“ je srebro nakon što je tim iz naše opštine poražen u finalu od hrvatske Marsonije.

Kapiten pretpionira i pionira Bavaništa proglašen je na Pretpionirskom prvenstvu Vojvodine za najboljeg tehničara godišta 2007. i mlađi u Vojvodini.

U julu prošle godine bio je na reprezentativnom kampu mladih odbojkaša u Karatašu i na širem spisku pionirskih reprezentativaca države.

VLADANA CAPTENIĆ – ŠAH KLUB RADNIČKI KOVIN – PERSPEKTIVNI SPORTISTA OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

Učenica je sedmog razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“. Njeni treneri kažu da je minule godine načinila najveći napredak u svojoj dosadašljoj šahovskoj karijeri. Učestvovala je na državnom šampionatu u svom uzrastu, kao i na nizu značajnih turnira.

Kao najveći uspeh izdvaja se plasman na završni turnir Šah kluba „Giga“ u Batajnici.

————————————————————————————————————-

Utorak: Perspektivni sportisti (2. deo) – Andrijana Šarčević (ŽFK Nova Kolonija), Tamara David (ŽKK Kovin), Miljan Petrović (RK Radnički Kovin), Sofija Carić (OK Radnički Kovin) i Nikola Caran (Karate klub Radnički Kovin).

error: Content is protected !!