Pehar ne menja vlasnika – „Coppa comune“ i ove godine u Zlatarskoj bb

Fudbaleri Proletera iz Mramorka savladali su  BSK iz Bavaništa rezultatom 2:0 u finalu Kupa opštine tako da je pehar namenjen pobednku i drugu godinu za redom završio u vitrinama „narandžastih“ iz Zlatarske BB (lane su trijumfovali protiv dubovačkog Jedinstva – 4:0).

Strelac oba gola na današnjoj utakmici odigranoj na stadionu Radničkog u Kovinu bio je Stefan Ignjatović. Prvi gol postigao je u uvodnim minutima susreta, kada je na centaršut Nistora sačekao loptu na daljoj stativi i rutinski je ubacio u mrežu, a drugi nešto posle isteka sata igre nakon što je sebi iskreirao poziciju za šut sa dvadesetak metara i savladao golmana BSK-a.

„Odigrali smo neočekivano loše u prvom poluvremnu. U drugom smo na momente dolazili do naše igre. Smatram da smo zasluženo pobedili i osvojili pehar koji ostaje u Zlatarskoj bb, ali i da Proleter može još bolje da igra“, kaže Igor Petrić koji je danas i sa trećim klubom osvojio Kup opštine. Prethodno je to činio sa Radničkim iz Kovina i Partizanom iz Gaja i veoma je moguće da je u ovoj kategoriji rekorder u opštini.

„Zadovoljni smo osvajanjem Kupa opštine i ove godine. Tvrda utakmica u kojoj smo se mi bolje snašli.  Nešto lošije naše prvo poluvreme u kojem smo zahvaljujući našem golmanu i prisebnosti sačuvali gol. U drugom smo bili znatno bolji, sve je bilo na našoj strani, na kraju i rezultat. Svakako smo zadovoljni još jednim peharom u vetrini Zlatarske bb“, kaže Vaso Jekić fudbaler Proletera.

Sastavi:

PROLETER: Krgović, Nistor, Ambruš, Cvetković, Jekić, Petrić, Čolak, Dumić, Ignjatović, Prelić i Ilić. Rezerve: Pajčin, Petrov, Vulović, Radović. Trener: Nenad Nikolić.

BSK: Stojanović, Ilić Aleksandar, Nika, Ivanović, Antić, Ilić Vladimir, Jovanović, Trajković, Savin, Stošić i Marinković. Rezerve: Stojadinović, Dojčinović, Tripkanović, Marinkov. Trener: Dragan Šajković.

error: Content is protected !!