Pehar i rekord, Jadran – Radnički 50:84

Poenima („dvojkom“) Ilije Sarmeša za konačnih Radnički 84 Jadran 50 spuštena je zavesa na sezonu Druge srpske lige – Jug, koja će ostati upisana u istoriji crno-belog kluba kao šampionska, a uz to, verovatno, i najubedljivija kada je u pitanju odnos pobeda i poraza jer je završena uz perfektnih 18 trijumfa u isto toliko kola.

Na gostovanju na kojem su u tri poslednje sezone poraženi dva puta, popularni Dobrovoljci su dominirali tokom svih četrdeset minuta utakmice odigrane drugog aprilskom dana. Prvi period igre Radnički je dobio rezultatom 22:12, košgeterski predvođen Mujkovićem (8 poena, 2 trojke) i Jakovom Papićem (7 poena, 1 trojka).

Do poluvremena naš tim je uvećao prednost za još šest poena, za ukupnih šesnaest viška (39:23).

Tokom treće deonice kapiten crno-belog tima Jakov Papić imao je mini-seriju od 12 poena u nizu, a prenost izabranika trenera Vladimira Cvetkovića probila je marginu od 20 poena po isteku tridesetog minuta igre (63:39).

Kao prvi i poslednji period igre pripao je kovinskom sastavu sa deset poena razlike, ali su ovaj put oba tima ubacila po poen manje – 21:11, za konačnih 84:50.

Najefikasniji u taboru šampiona bio je Jakov Papić sa 30 poena. Boris Mujković je utakmicu završio sa 15, a dvocifren je bio Marko Bogdanović koji je ubacio 10. Uroš Pušonjić je imao 6 poena, Luka Anušić i Jakov Samardžić po 5, Nikola Vujković i Teodor Papić po 4, Jovan Bibić 3, a  Ilija Sarmeš 2.  Igrao je još i Nemanja Milosavljević.

Po završetku utakmice kapitenu Radničkog Jakovu Papiću pehar šampiona lige uručio je komesar takmičenja Aleksandar Rodić.

Marko Bogdanović je MVP lige….

… a Vladimir Cvetković najbolji trener.

Vidimo se na jesen, u Prvoj srpskoj!

error: Content is protected !!