Partizanu tri, Radničkom bod na startu Primere

Novu sportsku sezonu (2019/20.) u kovinskoj opštini otvorili su danas (nedelja, 18. avgust), fudbaleri Partizana i Radničkog utakmicama prvog kola u Južnobanatskoj ligi.

Crno-beli iz Gaja osvojili su ceo plen pred domaćom publikom pobedom nad Slogom iz Banatskog Novog Sela (1:0), dok je ekipa istih boja, ali iz Kovina remizirala u Barandi 2:2.

Minimalac vredan maksimalnog broja bodova Partizanu je doneo Igor Andrejić golom u 29. minutu, a kako kažu iz tabora domaćih, sa ovog susreta, najbolji pojedinac na terenu bio je golman Sloge koji je skinuo pet-šest „mrtvih“ šansi.

Radnički je protiv imenjaka i aktuelnog viceprvaka lige u Barandi odigrao 2:2. Tim trenera Marka Šaranovića gubio je dva puta (1:0 i 2:1). Prvo izjednačenje u 20. minutu doneo je Vulićević, a drugo nešto pre isteka 90. minuta mladi Ćeha, koji je imao veliku šansu u nadokandi da se još jednom upiše u strelce i put Kovina spakuje sva tri boda. Treba istaći i odličnu rolu golmana Avramovića koji je odbranio nekoliko izglednih šansi u drugom poluvremnu pri rezultatu 2:1 za domaće.

Gajčani u sledećem kolu gostuju Streli u Ivanovu, dok Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara.

(foto-arhiva: ekipa Radničkog sezona 2018/19, jesenji deo prvenstva)

Čitajte još na Kovinac.com