Partizanu, Doži, Šemlalu i Đondoviću nagrade u seniorskoj konkurenciji na izboru najboljih u sportu za 2018.

Fudbaleri Partizana iz Gaja, stonoteniserke Dože, Stefan Šemlal, karatista Radničkog i Predrag Đondović, trener u poslednje pomenutom klubu dobitnici su nagrada na, tradicionalnom, (u subotu, 15. decembra 42. po redu) izboru najboljih u sportu u našoj opštini za godinu na izmaku, u organizaciji Sportskog saveza Kovin.

Seniorska ekipa godine u muškog konkurenciji – Fudbalski klub Partizan Gaj.  Iako su novajlije u prvenstvu kalendarsku godinu završili su na prvom mestu Prve lige Južnog Banata. Uz najviše bodova, najefikasniji su tim lige i ekipa sa najmanje primljenih golova. Odličnom rezultatu u šampionatu popularne „Primere“ doprinele su isto takve igre, pogotovo na domaćem terenu gde je crno-beli „valjak“ upisao devet pobeda u isto toliko utakmica.

Pobednički niz na domećem terenu započet je 7.maja 2017. godine, a od tada tim iz ulice „Nikole Ratkov 56“ je nanizao 22 pobede u isto toliko susreta pred domaćim navijačima uz impresivnu gol razliku 101:9. Aktuelni osvajač Opštinskog kupa, juna 2018. godine, plasirao se u viši rang, a novi uspeh istok ishoda mogao bi da ponovi i u šestom mesecu naredne godine.

Sastav najzaslužniji za ove rezultate izgleda ovako: Sočanac, Jonović, Petrić, Tajdić, Andrejić, Ardeljan,Čolak, Jevtić, Grujić, Simulj, Jovanović, Zlatković, Luca, Filipović, Stojković, Stojanović, Šuša. Trener: Nenek, predsednik: Bufan, direktor: Krstić i sekretar: Pejčić.

Seniorska ekipa u ženskoj konkurenciji – Stonoteniski klub „Doža“ – Skorenovac. Prošle sezone osvojile su prvo mesto u Vojvođanskoj ligi, što im je omogućilo plasman u Drugu saveznu ligu, treći državni rang, iznad kojeg su samo Prva i Super liga. Izabranice trenera Jožefa Ereša u dvanaest mečeva upisale su 11 pobeda, uz maksimalan učinak na domaćem terenu, ostavivši iza sebe na tabeli ekipe iz Novog Sada, Ruskog Sela, Beočina…Najveći teret u osvajanju šampionske titule izneo je kvartet: Lenka Nikolić, Sofija Nikolić, Glorija Đerđ i Anita Dobo. Ove sezone u Drugoj saveznoj ligi zauzimaju sedmo mesto od deset ekipa.

Senior godine – Stefan Šemlal, Karate klub Radnički Kovin. Rođen je 1994. godine u Smederevu. Karate, od svoje šeste godine, trenira u Karate klubu Radnički Kovin. Nosioc je crnog pojasa – prvi dan. Pokazao veliki potencijal već od mlađih kategorija, tako da je veoma rano postao državni reprezentativac u odgovarajućim starosnim selekcijama. Najveći uspesi u karijeri su mu zlatna medalja sa kadetskog Prvenstva Evrope u Novom Sadu i bronza sa Prvenstva Evrope za mlađe seniore u Cirihu. Posle dvogodišnje pauze zbog povreda, ove sezone se vratio na tatami i predvodio kata tim Radničkog do srebra na Prvenstvima Srbije i Vojvodine, odnosno zlata na Kupu Vojvodine. Na Međunarodnom turniru u rumunskom grdu Solonta osvojio treće mesto u katama.

Trener godine u seniorskoj konkurenciji – Predrag Đondović, Karate klub Radnički Kovin. Rođen je 22. marta 1980. godine. U karateu je 30 godina. Nosioc je crnog pojasa – četvrti dan. Bio je deo kata tima uz Stojnića i Kunevskog koji je 2005. godine na Prvenstvu Evrope u španskom gradu Tenereife osvojio bronzanu medalju, prvu medalju za Jugoslaviju u ekipnim natupima u karateu, u seniorskoj konkurenciji, posle gotovo 20 godina pauze. Trio kovinskog tima u borbi za treće mesto savladao je reprezentaciju Hrvatske. Uspeh iz Španije ovaj sastav je ponovio i dve godien kasnije u Bratislavi. Bronzane medalje osvajao je i na Regionalnim prvenstvima Evrope i to tri puta – u Lajpcigu, Parizu i Novom Sadu. Takođe, treće mesto ima i sa Univerzijade u Beogradu. Medalju jedino nije osvojio na Svetskim prvenstvima na kojima je učestvovao u Tokiju, Tampereu i Beogradu. U  „penziju“ odlazi 2010. godine, a uspešnu takmičarsku karijeru nastavlja i kao trener, pa se niz odličnih rezultata kovinskih karatista u kimonu sa državnim grbom nastavlja i narednih godina (na Evropskim, Evropskim regionalnim i balkanskim šampionatima).

Na 42. manifestaciji izbora najboljih dodeljene su i dve spcijalne nagrade. Obe su otišle put Bavaništa. Jedna pomoćnom treneru odbojkaške reprezentacije Srbije – Aleksandru Vladisavljevu, a druga za Životno delo, aktuelnom i doživotnom počasnom predsedniku karate kluba Radnički – Vlastimiru Živkovu osnivaču istog u Kovinu i jednom od pionira ovog sporta u SFR Jugoslaviji.

Da podsetimo, Aleksandar Vladisavljev je ove godine postao svetski šampion sa odbojkašicama, a od kako se 2015. godine pridružio stručnom štabu selektora Zorana Terzića, niska medalja je impresivna i izgleda, za sada, ovako:  srebro sa Svetskog kupa u Japanu i bronzu sa Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji (2015.). Srebro je stiglo i naredne godine sa Olimpijade u Riju. 2017. godine u kineskom Nanjingu osvojena je bronza na Granpriju, a medalja, i to ona najsjajnija, stigla je posle pobede nad Holandijom od 3:1 u setovima u finalu Evropskog prvenstva održanog u prestonici Azerbejdžana, Bakuu, prvog dana oktobra. Ove godine srpska odbojka je evropskom pridodala i svetsko zlato. Naš nacionalni tim je posle velike borbe u Jokohama areni u pet setova savladao Italiju i postao – „vladar“ planete.

Nagrade su dodeljene i u kategorijama: Sportski radnik godine – koja je pripala potpredsedniku košarkaškog kluba Radnički Srđanu Papiću, zatim Novici Stojanoviću za promociju sporta i ostvarene rezultate na maratonima i polumaratonima (Peti na Beogradskom maratonu, uz titulu u Pančevu na istoj deonici, odnosno u Svilajncu na upola kraćoj), te Draganu Đorđeviću – šampionu Srbije u obaranju ruku 2010. godine (zaboravljeni sportovi).

Trener godine u mlađim kategorijama je Marko Šaranović iz Fudbalskog kluba Radnički. Rođen je 20. februara 1986. godine u Smederevu. Trenerskim poslom bavi se od 2012. Niz titula koje je osvajao sa ekipama u Ligama 7 i 9, upotpunio je juna ove godine kada je sa pionirima Radničkog bio najbolji u Južnom Banatu, što je crno-belom sastavu omogućilo da takmičarsku 2018/19. dočeka u društvu najkvalitetnijih ekipa pokrajine u svom uzrastu. Isti rezultat mogao bi da ponovi na kraju sezone i sa kadetima Radničkog koji su trenutno lideri prvenstva Lige Južnog Banata.

Nagrade su dodeljene i perspektivnim sportistima u pojedinačnoj (Marko Mlinar – košarkaški klub Radnički, Bojana Bolić – KBV „Mali zmaj“, Tamara David – ŽKK Kovin, Konstantin Kanđolas – Šah klub „Bavanište“, Marton Filip – STK Doža, Marko Sekulić – FK Radnički Kovin, Strahinja Đorđević – Karate klub Radnički Kovin i Marko Pančić – OK Bavanište) i ekipnoj konkurenciji: Duo sistem – Marko Dovatov i Jovan Maćaš – KBV Mali Zmaj, zatim Kadetsko juniorski tim Karate kluba Radnički Kovin (aktuelni šampioni države u svom uzrastu – Đorđević, Caran, Mlinar) i pionirska selekcija Fudbalskog kluba Radnički.

U šlolskom sportu nagrađeni su: Selena Đorđević – karate (Gimnazija i ekonomska škola „Branko Radičević“), Marko Puljarević (karate – Poljoprivredna škola „Vasa Pelagić“), Jović Žarko (kuglanje) i Nina Milivojev (plivanje) – Osnovna škola Đura Jakšić, kao i Anita Dobo (stoni tenis, osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ – Skorenovac), za učešća na državnim školskim prvenstvima.

Zmajeva škola je dobitnik nagrade – najuspešnija škola u sportu na opštinskim takmičenjima.

U kategoriji nada nagrađeni su:

  1. ФУДБАЛСКИ КЛУБ „БОРАЦ“ ПЛОЧИЦА – СПАСИЋ БОЈАН, АНЂЕЛКОВИЋ ОГЊЕН
  2. КОШАРКАШКИ КЛУБ „РАДНИЧКИ“ КОВИН – ЛАКИЋЕВИЋ АЛЕКСА, МАТИЋ ПЕТАР, ЗЛАТАНОВИЋ НИКОЛА
  3. ФУДБАЛСКИ КЛУБ „КОЛОНИЈА“ КОВИН – РАДЕНКОВИЋ ЂОРЂЕ, ЖИВАНОВ АЛЕКСА
  4. М.Р.К. „РАДНИЧКИ“ КОВИН – КОМАРОМИ НЕМАЊА, МАГДА МАРТИН
  5. К.Б.В.“МАЛИ ЗМАЈ“ КОВИН – ДОВАТОВ НИНА, МАКСИМОВИЋ ИГОР
  6. ШАХ КЛУБ „РАДНИЧКИ“ КОВИН – РАДОМАН АЛЕКСА, СТАНКОВИЋ МИЛИЦА
  7. ШАХ КЛУБ „ВОЈА ПОШТАР“ ГАЈ – ФИЛИПОВИЋ ДУЊА
  8. ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ПРОЛЕТЕР“ МРАМОРАК – НЕСТОРОВИЋ ВУКАШИН, АМБРУШ ЖЕЉКО
  9. ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ЈЕДИНСТВО“ ДУБОВАЦ – ЈОСИМОВИЋ МЛАДЕН, ИЛИЋ РОБЕРТО
  10. ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ПАРТИЗАН“ ГАЈ – СТАМЕНОВИЋ ЛУКА, АЋИМОВ МИХАЈЛО
  11. ФУДБАЛСКИ КЛУБ „БСК“ БАВАНИШТЕ – ЈОВИЋ ФИЛИП, ЛАЗАРОВ ДУШАН
  12. ЖЕНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ КОВИН – РВОВИЋ ЕМА, МАРКОВИЋ АНЂЕЛА
  13. ШАХОВСКИ КЛУБ БАВАНИШТЕ – УРОШЕВ ДИЈАНА, ЋИРКОВИЋ МИОДРАГ
  14. ОДБОЈКАШКИ КЛУБ „БУДУЋНОСТ“ ГАЈ – РАЦИЋ НЕВЕНА, СТОЈАНОВИЋ ЛЕНА
  15. ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ОМЛАДИНАЦ“ ДЕЛИБЛАТО – РИТОПЕЧКИ НИКОЛА, ЕРЕШ ЈОВАН
  16. М.Р.К. „ОМЛАДИНАЦ“ ДЕЛИБЛАТО – МИРЈАНИЋ НЕМАЊА
  17. ОДБОЈКАШКИ КЛУБ БАВАНИШТЕ – ЋУРЧИЋ НЕМАЊА, ГРУЈИЋ МИЛАН, ЈОКИЋ ЛАРА, ЈОВИЋ ДУЊА, НИКОЛИЋ АНДРИЈА, ЈОВАНОВ ДУЊА
  18. ОДБОЈКАШКИ КЛУБ „РАДНИЧКИ“ КОВИН – РАНИСЛАВИЋ ИВА, ГОЛУБОВИЋ АЊА, МАКАРИЋ АНДРИЈАНА, ПЕШИЋ САЊА, ЦАРИЋ СОФИЈА
  19. КАРАТЕ КЛУБ „РАДНИЧКИ“ КОВИН – СТОЈАДИНОВ АНЂЕЛА, КРЧУЉ МИЛИЦА, СТАНИШ ЛАНА, МИЛЕНКОВИЋ МАРКО, СИМИЧИЋ ЈЕЛЕНА, ПАУН МАТИЈА, НАЂ САБИНА
  20. ФУДБАЛСКИ КЛУБ „РАДНИЧКИ“ КОВИН – СТОЈАКОВ РАСТКО, ДАМИЈАНАЦ ТАДИЈА, ЂУРИН АНДРЕЈ, БОГДАНОВИЋ ЛАЗАР, АРСЕНОВ ЂОРЂЕ, КРАЈУ АЛЕКСА, ДИВНИЋ АЛЕКС

(foto: Mića Šasija)

error: Content is protected !!