Partizan na „koti 2“, derbi samo na papiru

Fudbaleri Partizana iz Gaja ubedljivo su savladali Borac iz Starčeva (4:1) u osmom kolu Južnobanatske „Primere“ i pomerili se za još jedno mesto u napred na tabeli, tako da su sada prvi pratioci lideru lige i imenjaku iz Uljme koji ima 5 bodova više (24:19).

Pobednik susreta, koji je na papiru okarakterisan kao jedan od derbija kola, mogao se naslutiti već posle 24 minuta kada su tri lopte završile iza leđa (a u mreži) golmana Trbojevića. Dva puta posle udaraca Bojana Tajdića (18. i 24. minut), dok je seriju golova otvorio i zatvorio Igor Andrejić u 9. i 55. minutu.

Jedini gol za goste postigao je Živković u 83. minutu.

Bojan Tajdić je do sada postigao 14 golova u prvenstvu, pa je sve manje kladionica koje drže njegovo ime u igri „Daje gol“. Inače, fudbaleri Partizana iz Gaja su najefikasniji napad lige (36 golova) i najbolja odbrana (sa svega 3 primljena gola).

Posle vodećeg dvojca Partizana na tabeli, sledi Potporanja sa 18 bodova koji je danas poražen na domaćem terenu od Jedinstva Stević iz Kačareva (3:0), sledećeg protivnika „crno-belih“.

 

error: Content is protected !!