Parlamentarni izbori 2020. – RIK obradio manje od polovine, SNS ubedljiviji za parlament nego u lokalu

Tri dana nakon parlamentarnih izbora Republička izborna komisija na svom sajtu nema konačne rezultate za našu opštinu. Do sada je obrađeno nešto manje od polovine (12 od 25 biračkih mesta), a „prolazno vreme“ pokazuje da je izlaznost za glasanje novog saziva Narodne skupštine privuklo nešto više glasača, kao i da je SNS na republici popularniji nego na lokalu.
Istina, među obrađenim izbornim jedinicama uglavnom su one tradicionalno nastrojene „vlasti“, tako da nisu relevantni (u statistiku su ušle tri izborne jedinice u kovinskoj Drugoj MZ, Bavanište 1,2 i 3, Deliblato 2, oba biračka mesta u Mramorku, Gaj 2, Pločički rit i Šumarak).
Od 12.718 upisanih birača za ovih 12 izbornih jedinica izašlo je 6817 glasača (53,50 posto). Važećih je bilo 6.430, a nevažećih 386, što znači da su „nevažeći“, baš kao i na lokalu i ovde (nešto preko 6 posto), prešli cenzus.
SNS je osvojio 4827 glasova iliti 70,8, koalicija SPS-JS 670 ili 9,82, dok je SVM sa 141 (2,1 posto) na trećem mestu (opet, uz napomenu, da dve jedinice u Skorenovcu nisu još obrađene).
Vredni pomena su još rezultati Metle (1,9 posto), POKSa (1,84 posto) i Šapićeve liste koja je okolo 1,7 procenata.
Interesantno je da Albanska demokratska alternativa nije osvojila (u ovim, obrađenim podacima) ni jedan glas (lista Velimira Ilića tek 2, a LDP glas više).
Pažnju privlače i zapisnici koji vrve od nepravilnosti i manjkavosti, kao što je ovaj na naslovnoj slici zabeležen na izbornoj jedinici 17 u Gaju.

A affordable-papers.net summary can be very beneficial in ensuring you have a solid topic to work with.